ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   10.03._ 2014 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _десети март_ 2014 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_ сложи за разглеждане _гр._ дело № ­­_603  по описа  за _2013_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

ИЩЦАТА – лично и с адвокат С. с пълномощно към делото.

ОТВЕТНИКЪТ – лично и с адвокат Д. с пълномощно към делото.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

АДВОКАТ С. – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Д. – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

АДВОКАТ С. – Не възразяваме по доклада. Да се приемат и социалните доклади.

АДВОКАТ Д. – Нямаме възражения по отношение на проекто-доклада по делото, както и по правната квалификация на исковете и разпределение на доказателствената тежест. По отношение на представените социални доклади – да се приемат.

АДВОКАТ С. – Господин съдия, между страните бе постигната спогодба в следния смисъл:

         Родителските права, свързани с отглеждането и възпитанието на общото на страните дете Е.Щ., ***, ЕГН **********, се предоставят за в бъдеще на нейната майка Ф.М..

         Детето ще живее на адреса на своята майка, който към настоящия момент е ***,

         Бащата М.С. ще има право на лични отношения с детето както следва: всяка първа и трета събота и неделя на месеца, с преспиване в неговия дом в ***, за времето от 10 часа на съботния ден до 18 часа на неделния ден.

         Бащата ще има право да прекарва тридесет дни през летните месеци с детето, по време на годишния си платен отпуск, когато същият не съвпада с този на майката.

         Бащата ще има право на всяка четна година да прекарва Коледните празници в дома си в *** с детето от 10 часа на 24 декември до 16 часа на 26 декември.

         Бащата се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на малолетното си дете, чрез неговата майка и законен представител в размер на 90 (деветдесет) лева, считано от 01.01.2014 г., до настъпване на причини за нейното изменяване или прекратяване.

         Бащата се задължава да заплати част от направените от ищцата разноски, а именно в размер на 250 лв., в едномесечен срок, считано от днес.

 

ИЩЦАТА Ф.М. – Съгласна съм с това, което предложи моят адвокат.

 

ОТВЕТНИКЪТ М.С. – Съгласен съм с предложената спогодба.

 

 

С П О Г О Д И Л И   С Е :

 

 

ИЩЦА:

 

 

ОТВЕТНИК:

 

 

Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона и морала и като такава следва да бъде одобрена.

         На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

         ДОКЛАДВА делото съобразно съставения проект за доклад с определение № 185/19.02.2014 г.

         ПРИЕМА представените социални доклади от Отдел „Закрила на детето” при Дирекция „Социално подпомагане”  гр.Левски и при Дирекция „Социално подпомагане” гр.Долна Митрополия.

         ОДОБРЯВА постигнатата спогодба между Ф.М., ЕГН **********,***, и М.С., ЕГН **********,***, по силата на която:

Родителските права, свързани с отглеждането и възпитанието на общото на страните дете Е.Щ., ***, ЕГН **********, се предоставят за в бъдеще на нейната майка Ф.М., със сочена по-горе самоличност.

         ДЕТЕТО ще живее на адреса на своята майка, който към настоящия момент е ***,

         БАЩАТА М.С., със сочена по-горе самоличност, има право на лични отношения с детето както следва: да вижда и взема детето при себе си всяка първа и трета събота и неделя на месеца, с преспиване в неговия дом в ***, за времето от 10 часа на съботния ден до 18 часа на неделния ден.

         БАЩАТА М.С., със сочена по-горе самоличност, има право да прекарва тридесет дни през летните месеци с детето, по време на годишния си платен отпуск, когато същият не съвпада с този на майката.

         БАЩАТА М.С., със сочена по-горе самоличност, има право всяка четна година да прекарва Коледните празници в дома си в *** с детето, от 10 часа на 24 декември до 16 часа на 26 декември.

БАЩАТА М.С., със сочена по-горе самоличност се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на малолетното си дете Е.Щ., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Ф.М., със сочена по-горе самоличност, в размер на 90 (деветдесет) лева, считано от 01.01.2014 г., до настъпване на причини за нейното изменяване или прекратяване.

         М.С., със сочена по-горе самоличност, се задължава да заплати част от направените от Ф.М. разноски, а именно в размер на 250 (двеста и петдесет) лева, в едномесечен срок, считано от днес.

         ОСЪЖДА М.С., със сочена по-горе самоличност, да заплати държавна такса върху размера на издръжката, а именно държавна такса в размер на 64,80 лв.

         ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради постигната между страните спогодба.

 

         Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.55 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: