ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _20.04._ 2017 г.

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесети април_ 2017 г. в състав:

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Мая Тончева_ сложи за разглеждане _н.о.х.д._­ №­­_142_ по описа на съда за _2017 г._, докладвано от съдия _Манолова_

На именното повикване в _12.20_ часа се явиха:

 

ЗА РП - Левски – явява се прокурор М. Т..

ПОДСЪДИМИЯТ И.Р.А. – лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат М.С. от ПлАК, назначен за служебен защитник на досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТМоля да се даде ход на делото.

АДВ. С. Да се даде ход на делото. Запознат съм с материалите поделото, Съгласен съм да поема защитата.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

НАЗНАЧАВА на основание чл.382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимия И.Р.А. – адв. М.С. от ПлАК.

 

          СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

И.Р.А. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, с българско гражданство, с начално образование, безработен, женен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи. Нямам други искания. Моля да одобрите постигнатото споразумение, което не противоречи на закона и морала.

АДВ. С. Не правим отвод на състава на съда. Няма да сочим доказателства. Имаме искане да бъде одобрено споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ Не правя отводи. Нямам искания.

 

ПОДСЪДИМИЯТ - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

        Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

        ВПИСВА в съдебния протокол окончателното съдържание на споразумението, постигнато по н.о.х.д. №142/2017г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство ЗМ №72/2016г. по описа на РУ - Левски, пр.пр. №60/2016г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимия И.Р.А., ЕГН ********** и защитника  адв.М.С. от ПлАК, съгласно което:

 

          Подсъдимият И.Р.А., ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на 05.01.2016 г., в землището на с.Аспарухово, общ.Левски, от имот №000082, с площ 20.736 дка, представляващ изоставени трайни насаждения, горска територия, собственост на Община – Левски, при условията на повторност, в съучастие с А. И. Р.,***, като извършител, без редовно писмено позволително, събрал и извозил посредством 2 бр. конски каруци дърва за огрев, както следва: 1 пр.куб.м. церови дърва на стойност 65.00лв. и 0.5 пр.куб.м. върбови дърва на стойност 18.00 лв., всичко на обща стойност 83.00 лева, като случаят е маловажен.

 

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия И.Р.А.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

          Спрямо обвиняемия А. И. Р., роден на ***г. в гр.Левски, с адрес: ***, ЕГН ********** е изготвено постановление за частично прекратяване, приложено по делото, връчено на страните по делото.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.235, ал.6, във връзка с ал.3, т.4, във вр. с ал.1, във връзка с чл.28, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия И.Р.А. се налага наказание при условията на чл.235, ал.6, във връзка с ал.3, т.4, във вр. с ал.1, във връзка с чл.28, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК, във връзка с чл.54, ал.1, във вр. с чл.42а, ал.2, т.1 и 2 от НК – ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА,  при периодичност за явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице – ДВА пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

Разноските по делото в размер на 92.00 за изготвянето на два броя лесотехнически експертизи лв. се присъждат на подсъдимия И.Р.А..

 

Веществените доказателства по делото:

- два броя каруци с 1 пр.куб.м. дърва за огрев и 0.5 куб.м. дърва за огрев – върба, 1 бр. моторна резачка, марка „***” МС 11301452901А, които се намират на съхранение в РУ-Левски, на основание чл.53, ал.2, б.„а” и чл.235, ал.7 от НК, СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата;

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(М.Тончева)                  (адв.С.)                (И.А.)

         

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала, и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №142/2017г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство ЗМ №72/2016г. по описа на РУ - Левски, пр.пр. №60/2016г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимия И.Р.А., ЕГН ********** и защитника  адв.М.С. от ПлАК, споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №142/2017г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство ЗМ №72/2016г. по описа на РУ - Левски, пр.пр. №60/2017г. по описа на РП – Левски.     

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът е написан в с.з. и приключи в 12.40 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: