П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _08.08._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _осми август _ две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.Д.                                                                                И.Д.     

 

при секретаря Янка Д., в присъствието на прокурора Мая Тончева, разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__217_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Т.Б., роден на *** ***, с адрес ***, с българско гражданство, със средно специално образование, неженен, работи като ръководител звено  „Валцьори” в ***** ЕООД гр.Л., неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден в периода от 03.03.2017г. до 10.03.2017 г. в землището на гр.Л., в  местността *****, при условията на предварителен сговор със С.Р.Р. и с използване на МПС – лек автомобил *************, собственост на Р.С.Р., отнел чужди движими вещи – 333 броя дървени магазинни рамки за пчелен кошер с пълнеж, на стойност 799,20 лв. от владението на Д.А.Й. и Р.Й.Й. – тяхна собственост, без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата не представлява маловажен случай, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.195, ал.1, т.4, предл.1 и т.5, във връзка с чл.194, ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

          На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Левски, отговарящ за района по местоживеенето му.

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Р.Р., роден на *** г. в ****, с адрес ***, с руско гражданство, със средно образование, женен, работи като ръководител звено ***** ЕООД гр.Л., неосъждан, ЕНЧ **********, за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден в периода от 03.03.2017г. до 10.03.2017 г. в землището на гр.Л., в  местността *****, при условията на предварителен сговор с Г.Т.Б. и с използване на МПС – лек автомобил **********, собственост на Р.С.Р., отнел чужди движими вещи – 333 броя дървени магазинни рамки за пчелен кошер с пълнеж, на стойност 799,20 лв. от владението на Д.А.Й. и Р.Й.Й. – тяхна собственост, без тяхното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата не представлява маловажен случай, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.195, ал.1, т.4, предл.1 и т.5, във връзка с чл.194, ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

          На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Левски, отговарящ за района по местоживеенето му.

ОСЪЖДА С.Р.Р. и Г.Т.Б., със сочена по-горе самоличност, да заплатят направените деловодни разноски общо в размер на 81,74 лв., от които по сметка на ОДМВР-Плевен 31,74 лв., а сумата от 50,00 лв. по сметка на РС-Левски.

          ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

         

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                 СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                         2.