П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _31.08._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _тридесет и първи август_ две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Н.Д.                                                                            М.Л.         

 

при секретаря _Илияна Петрова, в присъствието на прокурора _Чавдър Мънев , разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__336_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.Х.М. роден на *** ***, с постоянен адрес ***, с настоящ адрес ***, с българско гражданство, с основно образование, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 21.03.2017 г. в гр.Л., в съучастие като извършител с неустановени по делото лица, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у З.Г.Н., ЕГН ********** ***, че съдейства на полицията за залавяне на телефонни измамници, и с това й причинил имотна вреда в размер на 5000 евро и 8900 лева, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.209, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК и чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.58а, ал.1 от НК НАМАЛЯВА определеното наказание от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА на М.Х.М. с една трета, т.е. с ШЕСТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУ МВР гр.Г.,  обл.Р., отговарящ за района по местоживеенето му.

ОСЪЖДА М.Х.М., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски общо в размер на 149,05 лева, от които в размер на 109,05 лева по сметка на ОД Полиция гр.П. и 40,00 лева по сметка на РС – Л.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

 

                                              

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                               2.