П Р И С Ъ Д А

____

 

гр. ЛЕВСКИ,  29.08.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  двадесет и девети август  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

на секретаря Илияна Петрова  в присъствието на прокурор Мая Тончева  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 345  по описа за  2017 г. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

          ПРИЗНАВА подсъдимия А.И.Ч. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:*** с българско гражданство, със средно образование, женен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 18.08.2017 г., около 16.40 часа в гр. Л., област П., по ул.„***” на кръстовището с ул.”***” управлявал МПС – мотопед „***” без регистрационен номер, с рама № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,52 на хиляда, установено по надлежния ред с Протокол за химическа експертиза №518/22.08.2017 г. на химическа лаборатория към ЦСМП П., поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.343б, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

          На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУ гр.Л., отговарящ за района по местоживеенето му.

На основание чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА А.И.Ч. от правото да управлява МПС за срок от ЕДИН МЕСЕЦ, считано от датата на фактическото отнемане на СУМПС.

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА по-лекото наказание – „Глоба”, което закона предвижда в разпоредбата на чл.343б, ал.1 от НК наред с наказанието лишаване от свобода.

ОСЪЖДА А.И.Ч. със сочена по-горе самоличност да заплати направените разноски на ОД на МВР П. в размер на 5 (пет) лева.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 7-дневен срок от днес.

         

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: