РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _21.12._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и седми ноември_ 2017 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_201_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

…………………………………………………………………………………………………………   

На основание изложеното, съдът

РЕШИ:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете В. Р. М., ЕГН ********** на неговата майка В.Й.А., ЕГН **********, и определя местоживеенето на детето на адреса на майката, а именно: гр. С., ул.„***” № *, вх. *, ет. *, ап.*.

          ОПРЕДЕЛЯ режима на лични контакти на бащата Р.А.М., ЕГН ********** *** с детето В. Р. М., както следва:

БАЩАТА има право да вижда и взема детето при себе си  всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 10 часа на съботния ден до 17 часа в неделния ден, с преспиване на детето при бащата; по 20 последователни дни през лятото, когато това не съвпада с платения годишен отпуск на майката и детето не е на училище, с право на преспиване на детето при бащата, два дни от коледните празници от 11 часа на 25 декемеври до 17 часа на 26 декември с право на преспиване на детето при бащата, както и за времето от 11 часа на 1 януари до 17 часа на 1 януари, като за осъществяване на личните контакти бащата следва да взема детето от дома на майката и следва да връща същото отново в дома на майката.

ОСЪЖДА Р.А.М. /със сочена по-горе самоличност/, да ЗАПЛАЩА ежемесечна издръжка за малолетното дете      В. Р. М., ЕГН **********, платима чрез неговата майка В.Й.А. /със сочени по-горе данни/, в размер на 180 (сто и осемдесет) лева, считано от 27.03.2016 г. до настъпване на причини за изменение или прекратяване на дължимостта на издръжката, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска, считано от датата на дължимост на съответната  вноска до окончателното й изплащане.

На основание чл. 242 ал.1 от ГПК ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.  

ДЕЛОВОДНИТЕ РАЗНОСКИ остават за всяка от страните така както ги е направила.

ОСЪЖДА Р.А.М. /със сочена по-горе самоличност/, да ЗАПЛАТИ държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 259,20 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: