РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _14.12._ 2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _четиринадесети ноември_ 2017 г. в състав:

                          Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                     Съдебни заседатели:

                                            Членове:

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­­_621_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

        Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И  :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Т.П.А., ЕГН ********** с постоянен и настоящ адрес: *** против Г.Н.А., ЕГН ********** *** №0017 от 14.09.2013 година на Община гр.Б., поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

І. Съпрузите се споразумяват местоживеенето на синът им Г. Г. А. с ЕГН ********** да бъде по адреса на майката Т.П.А. ***.

ІІ. Съпрузите се споразумяват упражняването на родителските права върху роденото от брака дете Г. Г. А. с ЕГН ********** да бъдат предоставени на майката Т.П.А..

ІІІ. Съпрузите се споразумяват бащата Г.Н.А., считано от деня на постановяване на съдебното решение по гр.д.№621/2017 г. на РС – Левски да заплаща на сина си Г. Г. А. с ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Т.П.А., ежемесечна издръжка в размер на 150 лева, платими до десето число на всеки текущ месец.

ІV. Съпрузите се споразумяват бащата Г.Н.А. да вижда, взема и общува със сина си Г. Г.А. с ЕГН **********:

- всеки първи и трети петък, събота и неделя от месеца от 17:00 часа в петък до 20:00 часа в неделя, с приспиване при бащата;

- един месец през лятото несъвпадащ с годишния отпуск на майката;

- от 10:00 часа на именния ден – 06 май и рождения ден 01 април – посочен като рожден ден на бащата, до 12:00 часа на следващия ден с приспиване при бащата;

- по всяко друго време след съгласие на майката.

V. Съпрузите си споразумяват да не си плащат издръжка един на друг след прекратяване на брака.

VІ. Съпрузите се споразумяват семейното жилище в гр.Б., на ул.”**” №* да бъде предоставено за ползване на съпругата Т.П.А..

VІІ. Съпрузите се споразумяват след развода съпругата Т.П.А. да възстанови предбрачното си фамилно име Т.

VІІІ. Съпрузите се споразумяват разноските по делото за развод да останат за сметка за всяка от страните така както са направени.

ОСЪЖДА Т.П.А., ЕГН ********** с постоянен и настоящ адрес: ***, да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС – РС – Левски окончателна държавна такса в размер на 25 лева.

ОСЪЖДА Г.Н.А., ЕГН ********** *** полза на съдебното ведомство ВСС – РС – Левски окончателна държавна такса в размер на 25 лева.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6, във вр. с чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК Г.Н.А., ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ сумата от 216,00 (двеста и шестнадесет) лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :