РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _14.12._ 2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _тринадесети декември_ 2017 г. в състав:

                          Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                     Съдебни заседатели:

                                            Членове:

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­­_834_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

        Производството е по чл.50 от СК.

……………………………………………………………………………………….

        Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И  :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Е.В.Г., ЕГН ********** с постоянен и настоящ адрес: *** и Е.М.Г., ЕГН ********** ***, сключен на 30.03.1996 г. в гр.Б., с акт за гр.брак 8 от 30.03.1996 година на Община гр.Б., поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

І.Родителските права, над детето Б., ЕГН ********** се предоставят за упражняване от майката Е.В.Г..

         ІІ. Бащата Е.М.Г., ЕГН ********** има право на лични отношения с детето всички нечетни първи и трети съботи и недели от месеца, както и 30 дни през лятото несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката.

ІІІ. Бащата Е.М.Г., ЕГН ********** се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на детето Б. Е. М., чрез нейната майка и законна представителка Е.В.Г., ЕГН **********, в размер на 120 лева, считано от влизане в сила на решението за развод до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

ІV. След прекратяване на брака съпругата ще запази брачното си фамилно име Г..

V. Семейното жилище, находящо се в гр.Б., обл.П., ул.”***” №*, ще се ползва от мъжа Е.М.Г..

VІ. Движими вещи придобити по време на брака са индивидуални подаръци и такива за лична употреба и са поделени от страните съобразно нуждите им и интересите на детето.

VІІ. По време на брака страните не са придобивали недвижими имоти.

VІІІ. След прекратяване на брака между съпрузите издръжка няма да се дължи.

С настоящето споразумение молителите заявяват, че са уредили всички отношения помежду си, съгласно изискванията на закона и заявяват, че нямат никакви претенции един към друг.

ОСЪЖДА Е.В.Г., ЕГН ********** с постоянен и настоящ адрес: *** да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС – РС – Левски окончателна държавна такса в размер на 25 лева.

ОСЪЖДА Е.М.Г., ЕГН ********** *** заплати в полза на съдебното ведомство ВСС – РС – Левски окончателна държавна такса в размер на 25 лева.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6, във вр. с чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК Е.М.Г., ЕГН ********** ***, ДА ЗАПЛАТИ сумата от 86,40  лева (осемдесет и шест лева и 40 ст.) за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :