ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   28.12._ 2017 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и осми декември_ 2017 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Чавдар Мънев_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_550  по описа  за _2017_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  13.15_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  районен прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯТ Ц.Й.Я. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат М.С. от Плевенска АК, назначен като служебен защитник на подсъдимия на досъдебното производство.  

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокат С. да ме защитава.

АДВОКАТ С. – Запознат съм с материалите по делото и съм съгласен да поема защитата. Да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на подсъдимия в настоящото съдебно производство адвокат М.С. от Плевенска АК, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на подсъдимия Ц.Й.Я., ЕГН **********, адвокат М.С. от Плевенска адвокатска колегия.

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Ц.Й.Я. – роден на *** ***, с адрес ***, с българско гражданство, с полувисше образование, женен, пенсионер по болест, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде утвърдено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ С. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №550/2017г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-361/2017 г. по описа на РУМВР гр.Левски, пр.пр. №1519/2017 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, Ц.Й.Я., ЕГН **********, и защитника му адвокат М.С. ***, съгласно което:

Подсъдимият Ц.Й.Я., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 18.12.2017г., около 08.40 часа на междуселищен път ПП ІІІ-303 от гр.Левски за с.Аспарухово, област Плевен, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил *****, негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,20  на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство ***** с фабричен номер *****.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от Ц.Й.Я., ЕГН **********. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.343б, ал.1 от НК на Република България.

 

За извършеното престъпление на Ц.Й.Я., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.343б, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.1 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения Ц.Й.Я. на служител от РУ на МВР гр.Левски, отговарящ за района по местоживеенето му.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.343г, във връзка с чл.343б, ал.1, във връзка с чл.49, ал.1, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА Ц.Й.Я. от правото да управлява МПС за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което Ц.Й.Я. е лишен от правото да управлява МПС по административен ред, считано от 18.12.2017 г., при изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС. 

 

Разноски по делото не са направени.

 

Веществени доказателства няма приобщени.

 

 

ПРОКУРОР:            

(Чавдар Мънев)               

 

 

ЗАЩИТНИК:               

(адв.М.С.)

 

 

ПОДСЪДИМ: 

(Ц.Й.Я.)

 

 

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 550/2017 г. по описа на РС-Левски (бързо производство № ЗМ-361/2017 г. по описа на РУМВР гр.Левски, пр.пр. № 1519/2017г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, Ц.Й.Я., ЕГН **********, и защитника му адвокат М.С. ***.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 550/2017 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 13.45 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: