ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   29.12._ 2017 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и девети декември_ 2017 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_555  по описа  за _2017_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  10.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  районен прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯТ Я.А.А. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат Е.Р. от Плевенска АК, назначена като служебен защитник на подсъдимия на досъдебното производство.  

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокат Р. да ме защитава.

АДВОКАТ Р. – Запозната съм с материалите по делото и съм съгласна да поема защитата. Да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на подсъдимия в настоящото съдебно производство адвокат Е.Р. от Плевенска АК, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на подсъдимия Я.А.А., ЕГН **********, адвокат Е.Р. от Плевенска адвокатска колегия.

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Я.А.А. – роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, безработен, разведен, осъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде утвърдено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ Р. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски. Предлагам обаче да приложим разпоредбата на чл.55, ал.3 от НК и да не наложим по-лекото наказание, предвидено кумулативно с наказанието лишаване от свобода, тъй като подзащитният ми е в действително много тежко финансово положение. Мотивите за извършване на престъплението са именно нуждата на семейството от прясна вода и липсата на парични средства, с които да заплати задълженията си към ВиК. Няма как семейството да оцелее без вода. След като впишете изменението, моля споразумението да бъде одобрено, тъй като не противоречи на закона и морала.

ПРОКУРОРЪТ – Не възразявам да се приложи разпоредбата на чл.55, ал.3 от НК.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред. Съгласен съм да отпадне глобата.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №555/2017г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-261/2017 г. по описа на РУМВР гр.Левски, пр.пр. №1100/2017 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, Я.А.А., ЕГН **********, и защитника му адвокат Е.Р. ***, съгласно което:

Подсъдимият Я.А.А., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че в периода от неустановен ден на месец август 2017 г. до 31.08.2017 г. включително, при условията на повторност, в гр.Левски, област Плевен, в дом, находящ се на ул.„Ангел Кънчев” № 24, сам е осъществил неправомерно присъединяване към водоснабдителната система на гр.Левски, собственост на „ВиК” ЕООД гр.Плевен, посредством монтиране на мека връзка – гумен маркуч, който в другия си край е подвързан към изходяща към битовата инсталация тръба, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената вода.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от Я.А.А., ЕГН **********. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.234в, ал.2, във връзка с ал.1, във връзка с чл.28, ал.1 от НК на Република България.

 

Причинените с деянието имуществени вреди са несъставомерни.

 

За извършеното престъпление на Я.А.А., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.234в, ал.2, във връзка с ал.1, във връзка с чл.28, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.2 от НК през изпитателния срок ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения Я.А.А. на служител от РУ на МВР гр.Левски, отговарящ за района по местоживеенето му.

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК не се налага предвиденото по-леко наказание глоба. 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 47,61 лв. СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на подсъдимия Я.А.А..

 

Веществените доказателства – 1 брой гумен маркуч и 4 броя тапи за ВиК, иззети с протокол за оглед на местопроизшествие от 31.08.2017 г. – на основание чл.53, ал.1, б.„а” от НК – се отнемат в полза на държавата, които след влизане в сила на споразумението да се унищожат.

 

ПРОКУРОР:            

(Чавдар Мънев)               

 

 

ЗАЩИТНИК:               

(адв.Е.Р.)

 

 

ПОДСЪДИМ: 

(Я.А.А.)

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № н.о.х.д. № 555/2017г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-261/2017 г. по описа на РУМВР гр.Левски, пр.пр. №1100/2017г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, Я.А.А., ЕГН **********.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 555/2017 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: