ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   23.01._ 2017 г.

Районен съд гр.Левски съдебно заседание ПРИ ЗАКРИТИ ВРАТИ на _двадесет и трети януари_ 2017 г. в състав:

 

Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

                           Съдебни заседатели: М.Н.           

                                               А.И.

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № _497  по описа  за _2016_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _11.00_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯТ А.М.И. – лично и с адвокат С.Г. ***, назначена като служебен защитник на досъдебното производство.

ПОДСЪДИМИЯТ Т.В.Т. – лично и с адвокат П.П. *** с пълномощно към досъдебното производство.

ПОДСЪДИМИЯТ М.В.Й. – лично и с адвокат А.А. *** с пълномощно към досъдебното производство.

ПОДСЪДИМИЯТ Д.В.П. – лично и с адвокат И.Т. ***, назначена като служебен защитник на досъдебното производство.

ЯВЯВАТ СЕ СВИДЕТЕЛИТЕ.

ЯВЯВАТ СЕ ВЕЩИТЕ ЛИЦА.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Г. – Запозната съм с материалите по делото. Съгласна съм да поема защитата. Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ П. – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ А. – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Т. – Запозната съм с материалите по делото. Съгласна съм да поема защитата. Да се даде ход на делото.

 

ПОДСЪДИМИЯТ А.М.И. – Съгласен съм адвокат Г. да ме защитава. Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ Т.В.Т. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ М.В.Й. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ Д.В.П. – Съгласен съм адвокат Т. да ме защитава. Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

НАЗНАЧАВА адвокат С.Г. *** за служебен защитник на подсъдимия А.М.И..

 

НАЗНАЧАВА адвокат И.Т. *** за служебен защитник на подсъдимия Д.В.П..

 

          СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИТЕ:

А.М.И. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, ученик в ***, неженен, неосъждан, ЕГН **********.

Т.В.Т. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, ученик в ***, неженен, неосъждан, ЕГН **********.

 

М.В.Й. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

 

Д.В.П. роден на *** г. в ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, ученик в ***, неженен, неосъждан, ЕГН **********.

 

ПОДСЪДИМИЯТ А.М.И. – Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението.

 

ПОДСЪДИМИЯТ Т.В.Т. – Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението.

 

ПОДСЪДИМИЯТ М.В.Й. – Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението.

 

ПОДСЪДИМИЯТ Д.В.П. – Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Не правим отводи. Искания по доказателствата нямаме. Постигнали сме споразумения с подсъдимите и техните защитници, които представяме в писмен вид и молим да бъдат одобрени. Намираме, че споразуменията не противоречат на закона и морала.

АДВОКАТ Г. – Не правим отводи. Съгласни сме да сключим споразумение с РП-Левски. Представили сме същото в писмен вид и молим да бъде одобрено. Споразумението не противоречи на закона и морала. 

АДВОКАТ П. – Не правим отводи. Съгласни сме да сключим споразумение с РП-Левски. Представили сме същото в писмен вид и молим да бъде одобрено. Споразумението не противоречи на закона и морала. 

АДВОКАТ А. – Не правим отводи. Съгласни сме да сключим споразумение с РП-Левски. Представили сме същото в писмен вид и молим да бъде одобрено. Споразумението не противоречи на закона и морала. 

АДВОКАТ Т. – Не правим отводи. Съгласни сме да сключим споразумение с РП-Левски. Представили сме същото в писмен вид и молим да бъде одобрено. Споразумението не противоречи на закона и морала. 

 

ПОДСЪДИМИЯТ А.М.И. – Не правя отводи. Съгласен съм да сключим споразумение. Аз съм се подписал на споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ Т.В.Т. – Не правя отводи. Съгласен съм да сключим споразумение. Аз съм се подписал на споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ М.В.Й. – Не правя отводи. Съгласен съм да сключим споразумение. Аз съм се подписал на споразумението.

ПОДСЪДИМИЯТ Д.В.П. – Не правя отводи. Съгласен съм да сключим споразумение. Аз съм се подписал на споразумението.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

 

СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ започна с прочитане на обвинителния акт от прокурора.

 

          ДАВА възможност на страните да сключат споразумение.

 

          ПРИЕМА представените писмени споразумения, постигнати между представителя на РП-Левски всеки един от подсъдимите и техните защитници.

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да бъдат одобрени представените споразумения, същите не противоречат на закона и морала. 

АДВОКАТ Г. – Моля да бъде одобрено представеното споразумение, същото не противоречи на закона и морала. 

АДВОКАТ П. – Моля да бъде одобрено представеното споразумение, същото не противоречи на закона и морала. 

АДВОКАТ А. – Моля да бъде одобрено представеното споразумение, същото не противоречи на закона и морала. 

АДВОКАТ Т. – Моля да бъде одобрено представеното споразумение, същото не противоречи на закона и морала. 

 

ПОДСЪДИМИЯТ А.М.И. – Съгласен съм с представеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

          Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

ПОДСЪДИМИЯТ Т.В.Т. – Съгласен съм с представеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

          Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

ПОДСЪДИМИЯТ М.В.Й. – Съгласен съм с представеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

          Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

ПОДСЪДИМИЯТ Д.В.П. – Съгласен съм с представеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

          Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

          Съдът намира, че така постигнатото споразумение между страните е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ВПИСВА  в съдебния протокол съдържанието на окончателните споразумения, постигнати по н.о.х.д. №497/2016 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-215/2016 г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. № 921/2016 г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия А.М.И., ЕГН **********, и защитника му адвокат С.Г. ***, подсъдимия Т.В.Т., ЕГН **********, и защитника му адвокат П.П. ***, подсъдимия М.В.Й., ЕГН **********, и защитника му адвокат А.А. ***, и подсъдимия Д.В.П., ЕГН **********, и защитника му адвокат И.Т. ***, в следния смисъл:

 

ПОДСЪДИМИЯТ А.М.И., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 06.09.2016 г. в с.Обнова, община Левски, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, в съучастие с лицата М.В.Й., ЕГН **********, Д.В.П., ЕГН ********** и Т.В.Т., ЕГН **********, като извършител, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи:

          - от детска градина „Теменуга”, находяща се на ул. „Възраждане”, отнел чужди движими вещи – 1 брой лаптоп марка „НР” ведно със зарядно устройство на стойност 470,00лв., 1 брой чанта „Continent” за лаптоп на стойност 17,00 лв., 1 брой флаш памет „Transcend” на стойност 20,00 лв., 1 брой флаш памет „Apacer” на стойност 8,00 лв., 1 брой компютърна конфигурация „Ай Би Ем” на стойност 240,00 лв., 1 брой монитор „НР 1740” на стойност 75,00 лв., 1 брой клавиатура на стойност 9,00 лв., 1 брой мобилен телефон „Нокиа 130” на стойност 35,00 лв., 1 брой СИМ карта на „Глобул” на стойност 6,00 лв., 1 брой дистанционно устройство за телевизор с надпис „Панасоник” на стойност 15,00 лв. и 1 брой телевизор „Панасоник Виера” на стойност 540,00 лв., всички вещи на обща стойност 1435,00 лв. и сумата от 60 лв. от владението на А.Д.Б. от ***, без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. 

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия А.М.И.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.195, ал.1, т.3, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.63, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия А.М.И., ЕГН **********,  се налага наказание НА ОСНОВАНИЕ чл.195, ал.1, т.3, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.63, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК, във връзка с чл.197, т.3, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.„б”, предл. второ от НК – ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ.

 

         

ПРОКУРОР:                 ЗАЩИТНИК:                 ПОДСЪДИМ:

(Ч.Мънев)                         (адв.С.Г.)                             (А.И.)

 

 

ПОДСЪДИМИЯТ Т.В.Т., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 06.09.2016 г. в с.Обнова, община Левски, при условията на продължавано престъпление в съучастие с лицата А.М.И., ЕГН **********, М.В.Й., ЕГН **********, и Д.В.П., ЕГН **********, като извършител, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи:

- от детска градина „Теменуга”, находяща се на ул. „Възраждане”, отнел чужди движими вещи – 1 брой лаптоп марка „НР” ведно със зарядно устройство на стойност 470,00лв., 1 брой чанта „Continent” за лаптоп на стойност 17,00 лв., 1 брой флаш памет „Transcend” на стойност 20,00 лв., 1 брой флаш памет „Apacer” на стойност 8,00 лв., 1 брой компютърна конфигурация „Ай Би Ем” на стойност 240,00 лв., 1 брой монитор „НР 1740” на стойност 75,00 лв., 1 брой клавиатура на стойност 9,00 лв., 1 брой мобилен телефон „Нокиа 130” на стойност 35,00 лв., 1 брой СИМ карта на „Глобул” на стойност 6,00 лв., 1 брой дистанционно устройство за телевизор с надпис „Панасоник” на стойност 15,00 лв. и 1 брой телевизор „Панасоник Виера” на стойност 540,00 лв., всички вещи на обща стойност 1435,00 лв. и сумата от 60 лв. от владението на А.Д.Б. от ***, без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои

          - от детска ясла, находяща се на ул. „Иван Вазов” № 5а, отнел чужди движими вещи – сумата от 15 лв. от владението на Ц.Ц.Т. от ***, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Т.В.Т.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.195, ал.1, т.3, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.26, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия Т.В.Т., ЕГН **********, се налага наказание НА ОСНОВАНИЕ чл.195, ал.1, т.3, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.26, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с чл.197, т.3, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.„б”, предл. първо, във връзка с чл.42а, ал.4, във връзка с ал.3, т.1, във връзка с ал.2, т.1 и т.2, във връзка с ал.1 от НК, а именно ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес ***, за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност за явяване и подписване на Т.В.Т. пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице с периодичност – ДВА ПЪТИ седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

ПРОКУРОР:                    ЗАЩИТНИК:               ПОДСЪДИМ:

(Ч.Мънев)                            (адв.П.П.)                          (Т.Т.)

 

 

ПОДСЪДИМИЯТ М.В.Й., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 06.09.2016 г. в с.Обнова, община Левски, в съучастие с лицата А.М.И., ЕГН **********, Д.В.П., ЕГН **********, и Т.В.Т., ЕГН **********, като извършител, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи:

          - от детска градина „Теменуга”, находяща се на ул. „Възраждане”, отнел чужди движими вещи – 1 брой лаптоп марка „НР” ведно със зарядно устройство на стойност 470,00лв., 1 брой чанта „Continent” за лаптоп на стойност 17,00 лв., 1 брой флаш памет „Transcend” на стойност 20,00 лв., 1 брой флаш памет „Apacer” на стойност 8,00 лв., 1 брой компютърна конфигурация „Ай Би Ем” на стойност 240,00 лв., 1 брой монитор „НР 1740” на стойност 75,00 лв., 1 брой клавиатура на стойност 9,00 лв., 1 брой мобилен телефон „Нокиа 130” на стойност 35,00 лв., 1 брой СИМ карта на „Глобул” на стойност 6,00 лв., всички вещи на обща стойност 880,00 лв. и сумата от 60 лв. от владението на А.Д.Б. от ***, без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия М.В.Й.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.195, ал.1, т.3, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия М.В.Й., ЕГН **********, се налага наказание НА ОСНОВАНИЕ чл.195, ал.1, т.3, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с чл.197, т.3, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б. „б”, предл. първо, във връзка с чл.42а, ал.4, във връзка с ал.3, т.1, във връзка с ал.2, т.1 и т.2, във връзка с ал.1 от НК, а именно ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес ***, за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност за явяване и подписване на М.В.Й. пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице с периодичност – ДВА ПЪТИ седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

         

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:               ПОДСЪДИМ:

(Ч.Мънев)                      (адв.А.А.)                         (М.Й.)

 

 

ПОДСЪДИМИЯТ Д.В.П., ЕГН **********,  се признава за ВИНОВЕН в това, че на 06.09.2016 г. в с.Обнова, община Левски, като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, в съучастие с лицата М.В.Й., ЕГН **********, А.М.И., ЕГН **********, и Т.В.Т., ЕГН **********, като извършител, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи:

          - от детска градина „Теменуга”, находяща се на ул. „Възраждане”, отнел чужди движими вещи – 1 брой лаптоп марка „НР” ведно със зарядно устройство на стойност 470,00лв., 1 брой чанта „Continent” за лаптоп на стойност 17,00 лв., 1 брой флаш памет „Transcend” на стойност 20,00 лв., 1 брой флаш памет „Apacer” на стойност 8,00 лв., 1 брой компютърна конфигурация „Ай Би Ем” на стойност 240,00 лв., 1 брой монитор „НР 1740” на стойност 75,00 лв., 1 брой клавиатура на стойност 9,00 лв., 1 брой мобилен телефон „Нокиа 130” на стойност 35,00 лв., 1 брой СИМ карта на „Глобул” на стойност 6,00 лв., 1 брой дистанционно устройство за телевизор с надпис „Панасоник” на стойност 15,00 лв. и 1 брой телевизор „Панасоник Виера” на стойност 540,00 лв., всички вещи на обща стойност 1435,00 лв. и сумата от 60 лв. от владението на А.Д.Б. от ***, без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Д.В.П.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.195, ал.1, т.3, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.63, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК.

 

За извършеното престъпление на Д.В.П., ЕГН **********, се налага наказание НА ОСНОВАНИЕ чл.195, ал.1, т.3, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.63, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2 от НК, във връзка с чл.197, т.3, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б. „б”, предл.второ от НК – ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ.

         

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:               ПОДСЪДИМ:

(Ч.Мънев)                           (адв.Т.)                               (Д.П.)

 

 

          Разноските по делото в размер на 57,96 лв. за съдебна стоково-икономическа експертиза и 170 лв. за изготвените дактилоскопни експертизи се възлагат солидарно на четиримата подсъдими.

 

          Вещественото доказателство – 1 брой метална халка – да се върне на правоимащото лице – А.Д.Б..

 

          Съдът намира, че постигнатите между страните споразумения не противоречат на закона и морала и следва да бъдат одобрени, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.384 от НПК ОДОБРЯВА постигнатите споразумения по н.о.х.д. № 497/2016 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-215/2016 г. по описа на РУМВР-Левски, пр.пр. № 921/2016 г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия А.М.И., ЕГН **********, и защитника му адвокат С.Г. ***, подсъдимия Т.В.Т., ЕГН **********, и защитника му адвокат П.П. ***, подсъдимия М.В.Й., ЕГН **********, и защитника му адвокат А.А. ***, и подсъдимия Д.В.П., ЕГН **********, и защитника му адвокат И.Т. ***.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. № 497/2016 г. по описа на РС-Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 12.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                             

 

                                     

                                                СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                        2.