П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _28.07. 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _двадесет и осми юли  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ:

                                                            

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_295_ по описа на съда за _2017  год. и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.П.Л. – роден на *** ***, с постоянен с.Асеновци, обл.Плевен, ул.”***” №***, настоящ адрес ***, български гражданин, с полувисше образование, женен, работи като кметски наместник на с.Варана, неосъждан, ЕГН **********,

 за ВИНОВЕН в това, че

на 11.07.2017 г., около 23.45 часа, в гр.Левски, обл. Плевен, по ул.„***”, на кръстовището с ул.”**”, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „***”, с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,6 на хиляда, установено по надлежния ред с Протокол за химическа експертиза № 396/14.07.2017 г. на химическа лаборатория към ЦСМП гр.Плевен, поради което и на основание чл.343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

На основание ч.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

На основание чл.55, ал.3 от НК  НЕ НАЛАГА по – лекото наказание глоба, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

На основание чл.343г, във вр. с чл. 37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА подсъдимия С.П.Л. от ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС за срок от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА  , считано от 11.07.2017 г.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: