ПРОТОКОЛ

                                                                   

гр. ЛЕВСКИ,  26.06. 2017 г.

Районен съд - Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и шести юни  2017 г. в състав:

 

   Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                   Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­_   сложи за разглеждане _гр. дело №  242  по описа  за _2017 год., докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

 

ИЩЕЦЪТ ЕТ „***” с.*** – редовно призован – представител не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ Д.Х.Б. – редовно призована – явява се лично и с адв. Станимир Василев Тодоров от ВТАК с пълномощно към ч.гр.д. №49/2017г. по описа на РС – Левски.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

АДВ.ТОДОРОВ – Ув. г-жо съдия, видно от доказателствата по делото, ищецът е редовно призован, получил е съобщение за дн.с.з. Същият не се явява, не се представлява, няма постъпил писмен документ, от който да е видно, че не може да се яви нито той, нито упълномощен от него представител, като считам, че са налице законови основания това гражданско производство да бъде прекратено. Делегирам за разноските, които е направила доверителката ми, като представям молба с правно основание чл.80 от ГПК  за разноски по делото в размер на 1063лв.

 

         Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         По направеното искане съдът ще се произнесе след съвещание.

         Съдът се оттегли на съвещание.

         След съвещание, съдът намира за установено следното:

 

Ищецът е редовно призован за днешното съдебно заседание. Видно от призовката на ищеца е изпратен отговорът на исковата молба, както и препис от определение №79/05.06.2017 г. на РС - Левски, като е указано на ищеца, че при неподаване в срок на писмен отговор и неявяване в съдебно заседание, без да е направено искане за разглеждане на делото в негово отсъствие, насрещната страна може да поиска постановяване на неприсъствено решение или прекратяване на делото, както и присъждане на разноските.

         Няма постъпил писмен отговор, нито направено искане за разглеждане на делото в отсъствие на ответника, поради което искането на ответника се явява основателно и на основание чл. 238, ал.2 от ГПК производството по делото следва да бъде прекратено.  

Следва да бъдат присъдени на ответника и направените разноски на основание чл. 78, ал.4 от ГПК в размер на  1063лв.

На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 238, ал.2 от ГПК производството по гр.д. №242 /2017 г. по описа на РС – Левски.

ОСЪЖДА ИЩЕЦА „***”, ЕИК: **** със седалище и адрес на управление: с.***, с управител П. М. П., да заплати на ответника Д.Х.Б., ЕГН **********, с адрес: ***, направените деловодни разноски в размер на 1063 лв.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред ПОС в 7 – дневен срок от днес за ответника и от съобщението до ищеца. 

         Протоколът написан в с.з., което приключи в 11.05 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: