П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _20.06._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _двадесети юни_ две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:                

 

при секретаря Янка Димитрова, в присъствието на прокурора    , разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.ч.х.д.__110_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Р.Г.И., роден на *** ***, с българско гражданство, неосъждан, ЕГН **********, за НЕВИНЕН за това, че на 27.08.2016 г. в гр.Л., област П., причинил на Д.П.Н.,***1, ЕГН **********, разстройство на здравето, временно и неопасно за живота, изразяващо се в счупване на костите на носа, без  разместване на фрагментите и разкъсно-контузна рана по кожата на носа, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.304 от НПК го ОПРАВДАВА по повдигнатото обвинение по чл.130,  ал.1 от НК.

ОТХВЪРЛЯ предявения от тъжителя Д.П.Н.,***1, ЕГН **********, срещу подсъдимия Р.Г.И. ***, ЕГН **********, граждански иск за сумата от 1500 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди, в резултат на деянието, ведно със законната лихва върху главницата, считано от 27.08.2016 г. до окончателното изплащане на сумата, като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

ОСЪЖДА Д.П.Н., със сочени по-горе данни, да заплати на Р.Г.И., със сочени по-горе данни направените деловодни разноски в размер на 700 лева.

        ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

       

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: