РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _09.03. 2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            Районен съд – Левски в съдебно заседание на _девети март, две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря _В.Д. и в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_49_ по описа на съда за _2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

          На основание данните по делото и закона, съдът

 

Р Е Ш И :

 

ПРИЗНАВА обвиняемия И.Г.Т., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, неженен, работи като общ работник в Мелница гр.Левски, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че през периода 18.11.2016г. – 21.11.2016г. включително, в гр.Левски, обл.Плевен, при условията на продължавано престъпление, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, както следва:

- на 18.11.2016г., около 07.25 часа, в гр.Левски, обл.Плевен, в близост но сградата на Районен съд град Левски, в присъствието на Е.Л.К. от гр.Левски, извършил непристойни действия, изразяващи се в събуване на панталон и показване на полов орган, с което грубо е нарушил обществения ред и е изразил явно неуважение към обществото;

- на 21.11.2016г., около 07.15 часа, в гр.Левски обл.Плевен, по бул.”България”, в близост до аптека „Марешки”, в присъствието на К.К.К. от гр.Левски, извършил непристойни действия, изразяващи се в събуване на панталон и показване на полов орган, с което е нарушил обществения ред и е изразил явно неуважение към обществото.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия И.Г.Т., с адрес ***, ЕГН ********** от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.325, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

 

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК И.Г.Т., с адрес: ***, ЕГН **********, да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство за изготвена съдебно – психиатрична експертиза в размер на 106.26 лева.

 

          РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

                                                 

 

  РАЙОНЕН СЪДИЯ: