П Р И С Ъ Д А

____

 

гр. ЛЕВСКИ,  27.03.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  двадесет и седми март  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

на секретаря Я.Д.  в присъствието на прокурор Мая Тончева  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 30  по описа за  2017 г. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

         ПРИЗНАВА подсъдимия И.Е.Е., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, без образование – неграмотен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 04.08.2013 г. в гр.Левски, пред клуб на ДПС, по хулигански подбуди, причинил лека телесна повреда на М.С.Й., изразяваща се в травматична загуба на четвърти долен ляв зъб, луксация на част от коронките на първи и втори горни леви зъби и отчупване на малка част от режещия зъб на коронките им, разкъсно-контузна рана по кожата на горната устна, с която е причинено разстройство на здравето временно и неопасно за живота – престъпление по чл.131, ал.1, т.12, във връзка с чл.130, ал.1 от НК, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.78а от НК ГО ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му НАЛАГА административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.45, ал.1 от ЗЗД ОСЪЖДА И.Е.Е., със сочена по-горе самоличност, да заплати на М.С.Й. ***, ЕГН **********, обезщетение за претърпените от Й. неимуществени вреди, в резултат на деянието, общо в размер на 2000 лв., (от които  сумата от 1000лв. – обезщетение за претърпените болки и страдания от избит четвърти долен ляв зъб; сумата от 400 лв. – обезщетение за претърпените болки и страдания от луксацията и отчупването на малка част от коронката на първи горен ляв зъб; сумата от 400 лв. – обезщетение за претърпените болки и страдания от луксацията и отчупването на малка част от коронката на втори горен ляв зъб и сумата от 200 лв. – обезщетение за претърпените болки и страдания от разкъсно-контузната рана по кожата на горната устна), ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането – 04.08.2013 г. до окончателното й изплащане.

ЗА РАЗЛИКАТА над сумата от 2000 лв., до първоначално предявената сума общо в размер на 10000 лв. – ОТХВЪРЛЯ предявените граждански искове като неоснователни и недоказани.

ОСЪЖДА подсъдимия И.Е.Е., със сочена по-горе самоличност, да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, а именно държавна такса в размер на 80 лв.

         ОСЪЖДА подсъдимия И.Е.Е., със сочена по-горе самоличност, да заплати на М.С.Й., направените деловодни разноски в размер на 600лв.

ОСЪЖДА подсъдимия И.Е.Е., със сочена по-горе самоличност, да заплати по сметка на РС-Левски направените деловодни разноски в размер на 70лв., както и по сметка на ОД на МВР направените на досъдебното производство деловодни разноски в размер на 85 лв.

         ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

         

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: