П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 21.03.2017 г.

 

Районен съд гр.Левски, първи състав, в публично съдебно заседание на двадесети и първи март две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:

                                                                     

при участието на секретаря И.П. прокурора Мая Тончева сложи за разглеждане н.о.х. дело № 90 по описа за 2017 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 09:30 часа се явиха:

ПОДСЪДИМИЯТ И.И. – редовно призован – явява се лично и с адвокат Б.П. *** с пълномощно по досъдебното производство.

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ГР.ЛЕВСКИ – редовно призована – явява се прокурор Мая Тончева.

 

          ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ П. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото в днешното с.з.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

И.П.И.*** – роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, безработен, женен, неосъждан, ЕГН **********.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Получил съм препис от обвинителния акт. Разбирам обвинението.    

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи, искания нямам.

АДВОКАТ П. – Отводи на състава на съда не правя. Искания нямам.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, искания нямам.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на обвинителния акт от прокурора.   

 

АДВОКАТ П. – Предлагаме на РП – Левски да обсъдим споразумение за решаване на делото, за което молим да ни се дата 5 мин. почивка.

ПОДСЪДИМИЯТ – Каквото каза адвоката ми.

 

          Съдът намира искането за основателно поради което следва да даде 5 мин. почивка по делото.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА 5 мин. почивка по делото.

          След почивката в 09:48 часа.

 

ПРОКУРОРЪТ – Предлагам споразумение по силата на закона по отношение на повдигнатото обвинение за решаване на н.о.х.д.№90/2017 г. по описа на РС-Левски, (бързо производство №ЗМ-47/2017 г. на РУ на МВР гр.Левски, пр.пр.271/2017 г. на РП Левски, с карта за състояние на НП) между РП – Левски, подсъдимия И.П.И., ЕГН ********** и адвокат Б.П., защитник на подсъдимия, а именно: И.П.И. се признава за виновен за това, че на 25.02.2017 г. в с.Обнова, общ.Левски, обл.Плевен, по ул.”Заря” е управлявал МПС лек автомобил „Рено *” с рег.№ *, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,5 на хиляда установено по надлежния ред с протокол за химическа експертиза №111/28.02.2017 г. на специализирана химическа лаборатория при ЦСМП Плевен. Престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, за което на основание 343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК на същия да се наложи наказание за извършеното от него престъпление, три месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи с три годишен изпитател срок, като на основание чл.55, ал.3 от НК да не се налага кумулативно предвиденото наказание ”Глоба”. Възпитателните мерки да се възложат на съответния полицейски инспектор към РУ на МВР * отговарящ за района на ***. На основание чл.343г от НК на подсъдимия да се наложи и наказание лишаване от правото да управлява МПС за срок от пет месеца, считано от фактическото отнемане, а именно от 25.02.2017 г., когато са свалени и регистрационните табели, видно от АУАН. Намирам, че свидетелите следва да бъдат заличени от списъка на лицата за призоваване.

АДВОКАТ П. – Да, в този смисъл сме постигнали споразумение с представител на РП Левски, което моля да одобрите. В днешното съдебно заседание на подзащитния ми е връчен обвинителен акт, като не възразяваме за сроковете за връчване и моля делото да се гледа в дн.с.з.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

         

 

ПРОКУРОР:              ЗАЩИТНИК:               ПОДСЪДИМ:

          (Мая Тончева)          (адв.Б. П.)                    (И.И.)

 

Съдът намира, че с оглед постигнатото между страните споразумение следва да освободи свидетелите, да заличи същите от списъка на лицата за призоваване.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАЛИЧАВА от списъка на лицата за призоваване свидетелите В.Н.С., С.Б.П. и В.А.Х..

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

         

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д.№90/2017 г. по описа на РС-Левски, (бързо производство №ЗМ-271/2017 г. на РУ на МВР гр.Левски, пр.пр.47/2017 г. на РП – Левски, с карта за състояние на НП) между РП – Левски, подсъдимия И.П.И., ЕГН ********** и адвокат Б.П., защитник на подсъдимия, а именно: подсъдимият И.П.И. се признава за виновен за това, че на 25.02.2017 г. в с.Обнова, общ.Левски, обл.Плевен, по ул.”Заря” е управлявал МПС лек автомобил „Рено *” с рег.№ *, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,5 на хиляда установено по надлежния ред с протокол за химическа експертиза №111/28.02.2017 г. на специализирана химическа лаборатория при ЦСМП Плевен.

Престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, за което се налага на основание чл.343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК наказание ”ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

ОТЛАГА НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК изтърпяването на наложеното наказание „ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, с ТРИ ГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.2 от НК възпитателните мерки на съответния полицейски инспектор към РУ на МВР * отговарящ за района на ***.

ЛИШАВА на основание чл.343г от НК подсъдимият И.П.И., ЕГН ********** със сочена по-горе самоличност от правото да управлява МПС за срок от ПЕТ МЕСЕЦА, считано от датата на фактическото отнемане на СУМПС – 25.02.2017 г.

Разноски на този етап от производството не се направени.

 

 

ПРОКУРОР:              ЗАЩИТНИК:               ПОДСЪДИМ:

          (Мая Тончева)         (адв.Б. П.)                    (И.И.)

 

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля, да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

АДВ.П. – Моля, да одобрите споразумението, не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА на основание чл.384 от НПК постигнатото по н.о.х.д.№90/2017 г. по описа на РС-Левски, (бързо производство №ЗМ-271/2017 г. на РУ на МВР гр.Левски, пр.пр.47/2017 г. на РП – Левски, с карта за състояние на НП) между РП – Левски, подсъдимия И.П.И., ЕГН ********** и адвокат Б.П., защитник на подсъдимия СПОРАЗУМЕНИЕ, а именно: подсъдимият И.П.И. се признава за виновен за това, че на 25.02.2017 г. в с.Обнова, общ.Левски, обл.Плевен, по ул.”Заря” е управлявал МПС лек автомобил „Рено *” с рег.№ *, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,5 на хиляда установено по надлежния ред с протокол за химическа експертиза №111/28.02.2017 г. на специализирана химическа лаборатория при ЦСМП Плевен.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия И.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

 

НАЛАГА на основание чл.343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК на подсъдимия И.П.И. със снета по-горе самоличност наказание ”ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за извършеното от него престъпление.

НЕ НАЛАГА на основание чл.55, ал.3 от НК подсъдимия И. кумулативно предвиденото наказание „Глоба”.

ОТЛАГА НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК изтърпяването на наложеното наказание „ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, с ТРИ ГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.2 от НК възпитателните мерки на съответния полицейски инспектор към РУ на МВР * отговарящ за района на ***.

ЛИШАВА на основание чл.343г от НК подсъдимият И.П.И. със сочена по-горе самоличност от правото да управлява МПС за срок от ПЕТ МЕСЕЦА, считано от фактическото отнемане на СУМПС и сваляне на 2 бр. регистрационни табели с АУАН №787663/25.02.2017 г. – 25.02.2017 г.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д.№90/2017 г. по описа на РС – Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: