ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _24.03. 2017 г.

 

Районен съд – Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и четвърти март  2017 г.  в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Мая Тончева сложи за разглеждане _н.о.х.д.­ 115, по описа за 2017 г.  докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _11.10_ часа се явиха:

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМИЯТ Б.В.П. – явява се лично и с адв.И.А. ***, назначена на досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.А. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Б.В.П. - роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, български гражданин, неженен, работи, със средно образование, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ - Не правим отводи и няма да соча нови доказателства. Нямам искане по хода на съдебното следствие. Представили сме споразумение,  което ако счетете, че не противоречи на закона и морала, моля да го одобрите.

АДВ.А. – Не правим отвод на съдебния състав и секретаря. Нямаме нови искания както и по хода на съдебното следствие.

ПОДСЪДИМИЯТ - Не правя отводи, поддържам това, което каза адвокатът ми.

ПОДСЪДИМИЯТ - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът счита, че следва да бъде допълнено споразумението на основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, като възпитателната работа през изпитателния срок се възложи на мл.РИ при РУ – Левски, отговарящ за ***.

 

ПРОКУРОРЪТ – Ув. г-жо съдия, съгласна съм с така направеното предложение, считам, че споразумението следва да бъде допълнено в този смисъл.

АДВ.А. – Напълно законосъобразно и правилно е.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм.

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол окончателното съдържание на така допълненото споразумение постигнато по н.о.х.д. №115/2017г. по описа на РС-Левски, бързо производство ЗМ №68/2017г. на РУ - Левски, пр.пр. №328/2017г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимия Б.В.П., ЕГН********** и защитника  адв.И.А. ***, съгласно което:

           

Подсъдимият Б.В.П., ЕГН********** се признава за виновен в това, че на 09.03.2017г., около 02.25 часа, в с.Изгрев, обл.Плевен, ул.”Пирин”, на кръстовище с ул.”Еделвайс” управлявал МПС – мотопед, марка „Пиаджо *”, с номер на рама: *, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.93 промила, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510”, с фабр. №0260.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Б.В.П.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.343б, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на Б.В.П., ЕГН ********** се налага наказание при условията на чл.343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.55, ал.3 от НК не се налага по – лекото наказание глоба, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия Б.В.П., ЕГН ********** през изпитателния срок се възлага на мл.РИ при РУ- Левски, отговарящ за ***.

 

На подсъдимия Б.В.П., ЕГН ********** не следва да се определя наказание лишаване от правоуправление на МПС на основание чл.343г от НК, тъй като същият е неправоспособен, няма издадено свидетелство за управление на МПС.

Подсъдимият Б.В.П., ЕГН********** се признава за виновен в това, че на 09.03.2017г., около 02.25 часа, в с.Изгрев, обл.Плевен, ул.”Пирин”, на кръстовище с ул.”Еделвайс” управлявал МПС – мотопед, марка „Пиаджо *”, с номер на рама: *, което не е регистрирано по надлежния ред.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Б.В.П.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на Б.В.П., ЕГН ********** се налага наказание при условията на чл.345, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ТРИ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия Б.В.П., ЕГН ********** през изпитателния срок се възлага на мл.РИ при РУ- Левски, отговарящ за ***.

 

На основание чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ по отношение на подсъдимия Б.В.П., ЕГН ********** едно общо наказание, като налага най – тежкото от тях, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното общ наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия Б.В.П., ЕГН ********** през изпитателния срок се възлага на мл.РИ при РУ- Левски, отговарящ за ***.

 

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

         

Разноските направени на досъдебното производство по назначените и изготвени експертизи в размер на 105.90 лв. се възлагат на подсъдимия Б.В.П..

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                    ПОДСЪДИМИЯТ:

(Мая Точева)                 (адв.А.)                            (Б.П.)

 

ПРОКУРОРЪТ - Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

АДВ.А. – Моля да одобрите споразумение, същото не противоречи на закона и морала.

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №115/2017г. по описа на РС-Левски, бързо производство ЗМ №68/2017г. на РУ - Левски, пр.пр. №328/2017г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимия Б.В.П., ЕГН********** и защитника адв.И.А. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д. №115/2017г. по описа на РС-Левски, бързо производство ЗМ №68/2017г. на РУ - Левски, пр.пр. №328/2017г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 11.35 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: