РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _30.05._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _шестнадесети май_ 2017 г. в състав:

                     

       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                  Съдебни заседатели:

                                                     Членове:

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _226_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         Производството по делото е по реда на чл. 310 и сл. от ГПК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

На основание изложеното, съдът

 

 

                                               Р Е Ш И :

 

         ОСЪЖДА на основание чл. 144 от СК Т.М.П.,  ЕГН**********, с пост. адрес: ***, да заплаща в полза на М.В. Т.П., ЕГН**********, с адрес: *** издръжка в размер на 150 лв. (сто и петдесет) лв. месечно, считано от 04.04.2017 г. до настъпване на причини или условия за нейното изменяне или прекратяване, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска.

ДОПУСКА, на основание чл. 242 ал. 1 ГПК, предварително изпълнение на решението в частта относно присъдените суми на издръжка.

ОСЪЖДА Т.М.П., с пост. адрес: ***, ЕГН**********, да заплати на М. В. Т.П., ЕГН**********, с адрес: *** сумата от 300 лв., представляваща направени по делото разноски за адвокатско възнаграждение.

ОСЪЖДА Т.М.П., с пост. адрес: ***, ЕГН********** да заплати по сметка на РС Левски  дължимата по делото държавна такса, определена по реда на Тарифата за държавни такси, които се събират от съдилищата по реда на ГПК в размер на 216 лв. 

         РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок, считано от датата на обявяването му – 30.05.2017 г.

Препис от решението да се връчи на страните.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: