П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _15.05._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _петнадесети май _ две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:               

 

при секретаря Я.Д., в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__133_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.П.М., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, пенсионер по болест, вдовец, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 29.09.2016 г., около 21.00 часа в гр.Л., област П., на ул.*** пред дом № *** е извършил непристойни действия, изразяващи се в отправяне на обидни думи „нещастник” и псувни към М.И.М. ***, с което грубо е нарушил обществения ред и е изразил явно неуважение към обществото, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.325, ал.1, във връзка с чл.54, ал.1 от НК, го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, чрез прочитане на присъдата по местното радио.

        На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Левски, отговарящ за района по местоживеенето му.

ОСЪЖДА С.П.М., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски по сметка на ОДМВР-Плевен в размер на 126,96 лв.

        ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

       

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: