П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _02.05.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд – Левски, на _втори май през две хиляди и седемнадесета година, в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ:

                                                            

при секретаря _В.Д., в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_154_ по описа на съда за _2017 год._, и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия П.А.П., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с български произход, със завършен шести клас, безработен, неженен, живее на семейни начала, неосъждан, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН  в това, че на 14.04.2017г., в гр.Левски, обл.Плевен, около 16.20 часа по ул.”Александър Стамболийски”, посока ул.”Иван Вазов”, управлявал МПС – лек автомобил „***”, с рег. №***, собственост на М. А. А. от гр.***, в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС, наложено със Заповед за прилагане на принудителна административна мярка (ЗППАМ) №17-0938-000388 на началник Сектор ПП при ОД на МВР – Плевен, връчена на 07.03.2017г. и влязла в законна сила на 22.03.2017г., поради което и на основание чл. 343в, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 78а  от НК, във вр. с чл.305, ал.5 от НПК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.

На основание чл.78а от НК налага на подсъдимия П.А.П. административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: