П Р И С Ъ Д А

____

 

гр. ЛЕВСКИ,  12.05.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  дванадесети май  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

на секретаря Я.Д.  в присъствието на прокурор Мая Тончева  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 169  по описа за 2017 г. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

         ПРИЗНАВА подсъдимия Н.А.Ю., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, работи като строител в Белгия, женен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 11.05.2017 г. в гр.*******, по ул.***, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил *********, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,31 на хиляда, установено по надлежния ред, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.343б, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

         На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Ловеч, отговарящ за района по местоживеенето му.

На основание чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА Н.А.Ю. от правото да управлява МПС за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което Н.А.Ю. е лишен от правото да управлява МПС по административен ред, считано от 11.05.2017 г., при изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС. 

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА по-лекото наказание глоба, предвидено в разпоредбата на чл.343б, ал.1 от НК.

         ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 7-дневен срок от днес.

         

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: