РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _21.11._ 2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _седми ноември _ 2017 г. в състав:

                     

       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                  Съдебни заседатели:

                                                     Членове:

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _589_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Производството по делото е по реда на чл. 310 и сл. от ГПК.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

На основание изложеното, съдът

 

                                               Р Е Ш И :

 

         ОСЪЖДА М.С.И., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплаща на детето С. К. А., с ЕГН**********, чрез неговия баща и законен представител К.К.А., ЕГН**********, с адрес: ***, ЕЖЕМЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА в размер на 130 лв. (СТО И ТРИДЕСЕТ лева), считано от 17.08.2017 г. (датата на завеждане на исковата молба), до настъпване на законоустановена причина за изменение или прекратяване на издръжката, като ОТХВЪРЛЯ иска над присъдената част до пълния му предявен размер от 170 лв., като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

         ОСЪЖДА М.С.И., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплаща на детето С. К. А., с ЕГН**********, чрез неговия баща и законен представител К.К.А., ЕГН**********, с адрес: ***, ИЗДРЪЖКА ЗА МИНАЛО ВРЕМЕ – периода от 01.08.2017 г. до 17.08.2017 г. в размер на 130 лв. месечно, като ОТХВЪРЛЯ иска за разликата от присъдения размер от 130 лв. до претендирания от 170 лв. като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

         ОСЪЖДА ОСЪЖДА М.С.И., ЕГН **********, с адрес: *** да заплати дължимата по делото държавна такса, определена пореда на Тарифата за държавни такси, които се събират от съдилищата по реда на ГПК в размер на 187.20 лв. по иска с правно основание чл. 143, ал.2 от СК и в размер на 102.24 лв. по иска с правно основание чл. 149 от СК. 

ОСЪЖДА М.С.И., ЕГН **********, с адрес: *** да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на РС – Левски възнаграждение за особен представител в размер на 300 лв.   

         ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението.

         РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок, считано от датата на постановяването му – 21.11.2017 г.

 

 

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: