РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _23.11._ 2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _девети ноември_ 2017 г. в състав:

                                  Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                     Съдебни заседатели:

                                            Членове:

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева ч.гр. дело № ­­_598_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявен е иск с правно основание чл.150 вр. чл. 143 СК.

……………………………………………………………………………………….

         Водим  от горното,съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

         ИЗМЕНЯВА размера на определената с решение по гражданско дело №423/2013г. по описа на РС-Л. месечна издръжка на малолетното дете Б. Н.Н. родена на *** година от 75,00 лева на 130,00 лева месечно или я увеличава със сумата от 55 лева, като ОСЪЖДА за в бъдеще С.Д.И. с ЕГН ********** ДА ЗАПЛАЩА на Н.А.Н. ***, с постоянен адрес ***, в качеството му на баща и законен представител на малолетното дете Б. Н.А.  ежемесечна издръжка в размер на 130 (сто и тридесет) лева, начиная от 23.08.2017 г.  (датата на подаване на исковата молба) до настъпване на основания за нейното изменяване или прекратяване, ведно със законната лихва върху всяка просрочена месечна вноска, а за разликата до претендирания размер на издръжката от 300 лева, ОТХВЪРЛЯ иска, като неоснователен и недоказан.

ОСЪЖДА С.Д.И.  с ЕГН **********  да  заплати по сметка на ВСС - София  Районен съд гр.Л. държавна такса в размер на 72,00 (седемдесет и два) лева.

ДОПУСКА на основание чл.242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението, в частта на присъдената издръжка.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд гр.Плевен в двуседмичен срок считано от 23.11.2017 г., съгласно чл.315, ал.2 от ГПК, а в частта на допуснатото предварително изпълнение подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд гр.Плевен в едноседмичен срок от постановяването му.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: