РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _24.11._ 2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и четвърти октомври_ 2017 г. в състав:

                          Председател: _НАТАША ПАНЧЕВА_

                     Съдебни заседатели:

                                            Членове:

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Панчева гр. дело № ­­_613_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

        Производството е по чл.50 от СК.

…………………………………………………………………………………………………………….

        Водим от горното, съдът 

 

Р   Е   Ш   И  :

ПРЕКРАТЯВА С РАЗВОД на основание чл.50 от СК гражданския брак между Д.А.Д.-М., ЕГН ********** с постоянен и настоящ адрес: *** и К.З.М., ЕГН ********** ***, сключен на 13.05.2006 г. в гр.Б., с акт за гр.брак 144 от 13.05.2006 година на Община гр.Б., поради постигнато сериозно и непоколебимо взаимно съгласие.

УТВЪРЖДАВА ПИСМЕНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, постигнато между съпрузите както следва:

І.Родителските права, над детето К. К. М., ЕГН ********** ще се упражняват от майката Д.А.Д..

         ІІ.Бащата има право на лични отношения с детето всяка първа и трета събота и неделя от месеца, като бащата взема и връща детето от 09:00 часа на съботния ден до 18:00 часа на неделния, с преспиване в дома на бащата, както и 20 дни през лятото, които са на два пъти по 10 дни, когато майката не е в платен годишен отпуск.

         ІІІ. Местоживеенето на детето К. К. М., ЕГН ********** ще е при майката Д.А.Д., ЕГН ********** на адрес ***.

ІV. Бащата К.З.М., ЕГН ********** се задължава да заплаща ежемесечна издръжка на детето К.К.М., чрез нейната майка и законна представителка Д.А.Д., ЕГН **********, в размер на 150 лева, считано от влизане в сила на решението за развод до настъпване на причини за нейното изменение или прекратяване.

V. След прекратяване на брака между съпрузите издръжка няма да се дължи.

VІ. Съпрузите не притежават недвижими имоти, вещни права и парични влогове в режим на СИО. Движимите вещи са поделени доброволно и съпрузите нямат взаимни претенции.

VІІ. Съпрузите не притежават семейното жилище, за което да претендират.

VІІІ. След прекратяване на брака съпругата ще възстанови предбрачното си фамилно име Д..

ІХ. Разноските по производството ще се поемат поравно от двамата съпрузи.

ОСЪЖДА Д.А.Д., ЕГН ********** с адрес ***, да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС – РС – Левски окончателна държавна такса в размер на 25 лева.

ОСЪЖДА К.З.М., ЕГН ********** с адрес *** да заплати в полза на съдебното ведомство ВСС – РС – Левски окончателна държавна такса в размер на 25 лева.

ОСЪЖДА на основание чл.78, ал.6, във вр. с чл.7, ал.1, т.2 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК К.З.М., ЕГН ********** с адрес ***, ДА ЗАПЛАТИ сумата от 108,00  (сто и осем) лева за д.т. върху искът за издръжка.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :