РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _21.11._ 2017 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _седми ноември_ 2017 г. в състав:

                         

       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                         Съдебни заседатели:

                                                               Членове:

при участието на секретаря _В. Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _633_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

         Производството по делото е по реда на чл. 310 и сл. от ГПК.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

На основание изложеното, съдът

 

                                                           Р Е Ш И :

 

            ИЗМЕНЯ размера на определената с решение №8/10.02.2011 г. по гр.д. №892/2010 г. по описа на РС – Левски издръжка, дължима от С.Р.С., ЕГН **********, с адрес: ***, в полза на детето С.С.Р., с ЕГН **********, като я УВЕЛИЧАВА от 100 (сто) лева на 170 (сто и седемдесет) лева месечно, считано от датата на предявяване на иска - 08.09.2017 г., ведно със законната лихва за всяка закъсняла или просрочена вноска, до настъпване на причини за нейното изменяне или прекратяване, платима със съгласието на неговата майка и законен представител В.И.Д., с ЕГН**********,***, като ОТХВЪРЛЯ иска над присъдената част до пълния му предявен размер от 250 лв. /двеста и петдесет лева/, като НЕОСНОВАТЕЛЕН И НЕДОКАЗАН.

            ОСЪЖДА С.Р.С., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати дължимата по делото държавна такса, определена по реда на Тарифата за държавни такси, които се събират от съдилищата по реда на ГПК в размер на 244.48 лв.

ОСЪЖДА С.Р.С., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати на С.С.Р., с ЕГН **********, със съгласието на неговата майка и законен представител В.И.Д., с ЕГН**********,*** направените със съгласието на неговата майка и законен представител В.И.Д., с ЕГН**********,*** направените разноски за заплатено адвокатско възнаграждение съразмерно с уважената част от иска в размер от 204 лв.

            ПОСТАНОВЯВА на основание чл. 242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта за издръжката.

            РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок, считано от датата на обявяването му – 21.11.2017 г.

 

 

 

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: