ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _28.11. 2017 г.

Районен съд гр. Левски, в публично съдебно заседание на _двадесет и  осми ноември_ 2017 г. в състав:

 

   Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                 Съдебни заседатели: М.Л.

                                                        А.И.

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева_ сложи за разглеждане _ч.н.д._№­_471_ по описа  за _2017_ год., докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _10.00_ часа се явиха:

 

ЗА РП- ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ОСЪДЕНИЯТ И.Г.Г. – редовно призован – не се явява.

ЯВЯВА се назначеният за служебен защитник на осъдения по н.о.х.д. №298/2017г. по описа на РС – Левски, адв. Милко Спартански от ПлАК.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ.СПАРТАНСКИ – Запозната съм с материалите, няма пречка да се даде ход на делото.

 

         Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з. Осъденият е редовно призован и не се явява, като следва да бъде назначена за служебен защитник на осъдения И.Г.Г., адв.Милко Спартански от ПлАК.

         Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         НАЗНАЧАВА на основание чл.94 ал.1 т.8 от НПК за служебен защитник на осъдения И.Г.Г. - адв.Милко Спартански от ПлАК.

 

         На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи на съда и съдебния секретар. Няма да соча нови доказателства, нямам искания по реда на съдебното следствие.

АДВ.СПАРТАНСКИ – Не правя отводи на съдебния състав нямам нови искания по доказателствата и реда на съдебното следствие нямам.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

 

Съдът докладва: актуална справка за съдимост ведно с копия от бюлетините за съдимост и копия от протоколи от с.з. по отношение на осъдения И.Г.Г..

 

ПРОКУРОРЪТ – Запозната съм с доказателствата, да се приемат.

АДВ.СПАРТАНСКИ - Да се приемат, няма пречка.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА изисканите писмени доказателства: актуална справка за съдимост ведно с копия от бюлетините за съдимост и копия от протоколи от с.з. по отношение на осъдения И.Г.Г..

 

ПО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ:

 

ПРОКУРОРЪТ - Моля да приключите съдебното следствие, няма да сочим нови доказателства, поддържаме предложението. АДВ.СПАРТАНСКИ – Моля да приключите съдебното следствие. Няма да сочим нови доказателства.

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД ЗА ПРЕНИЯ МЕЖДУ СТРАНИТЕ

 

ПРОКУРОРЪТ – Ув. г-жо съдия, ув. съдебни заседатели, оддържам така направеното предложение от РП - Левски за групиране на основание чл.306, ал.1, т.1 от НК по отношение на И.Г.Г..

Моля в този смисъл за вашия съдебен акт.

АДВ.СПАРТАНСКИ – Г-да съдии, искането е основателно. Безспорно е двете деяния за които е осъден подзащитният ми са извършени при условията на реална съвкупност. Налице са условията за кумулиране. Моля да наложите едно общо наказание, по - тежкото от тях, а именно 10 месеца лишаване от свобода, като отложите изтърпяването за срок от 3 години при условията на чл.66, ал.1 НК.

 

ПРАВО НА ЗАЩИТА НА ОСЪДЕНИЯ И.Г.Г.

ПОСЛЕДНА ДУМА НА ОСЪДЕНИЯ И.Г.Г. –

 

         Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с определение след съвещание.

         Съдът се оттегли на съвещание.

След съвещание съдът, като прецени направеното от РП-Левски предложение за определяне на едно общо наказание по отношение на И.Г.Г., намира за установено следното:

 

И.Г.Г. е осъден както следва:

  

1. със споразумение №26/13.06.2017г., постановено по н.о.х.д. №208/2007г., по описа на РС-Левски, влязло в законна сила на 13.06.2017г., на И.Г.Г. е наложено наказание „лишаване от свобода за срок от десет месеца”, за деяние извършено на 17.02.2017г., в гр.Левски, на основание чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.28, ал.1, чл.20, ал.2, чл.55, ал.1 от НК, като на основание чл.66, ал.1 от НК  отлага с три години изпитателен срок.

 

2. с присъда №52/18.09.2017г., постановено по н.о.х.д. №298/2017г., по описа на РС-Левски, влязло в законна сила на 03.10.2017г., на И.Г.Г. е наложено наказание „лишаване от свобода за срок от шест месеца”, за деяние извършено на 24.05.2017г., в гр.Левски, на основание чл.343б, ал.1, с чл.55, ал.1, т.1, б.”б” от НК, като на основание чл.66, ал.1 от НК е отложено с три години изпитателен срок.

На основание чл.67, ал.2 от НК възлага възпитателните грижи на служител от РУ – Левски по местоживеене.

На основание чл.55, ал.3 от НК не налага по – лекото наказание глоба, което закона предвижда в разпоредбата на чл.353б, ал.1 от НК наред с наказанието лишаване от свобода.

По същото време и място на основание чл.345, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК, наказание лишаване от свобода за срок от три месеца, като на основание чл.66, ал.1 от НК отлага с три години изпитателен срок.

На основание чл.67, ал.2 от НК възлага възпитателните грижи на служител от РУ – Левски по местоживеене.

На основание чл.23, ал.1 от НК определя едно общо наказание, а именно шест месеца лишаване от свобода.

На основание чл.66, ал.1 от НК отлага с три години изпитателен срок.

На основание чл.67, ал.2 от НК възлага възпитателните грижи на служител от РУ – Левски по местоживеене.

 

Съдът, като съобрази становището на прокурора и служебният защитник на осъдения адв. Спартански, както и на осъдения Г., счита искането за основателно.

Със споразумение по н.о.х.д. №208/2017г. по описа на РС – Левски е наложено наказание „лишаване от свобода за срок от десет месеца”, като на основание чл.66, ал.1 е отложено изтърпяването с три години изпитателен срок.

С присъда по н.о.х.д. №298/2017г. по описа на РС – Левски на Г. е наложено едно общо наказание „лишаване от свобода за срок от шест месеца”, като на основание чл.66, ал.1 е отложено изтърпяването с три години изпитателен срок.

Деянията по посочените две н.о.х.д. са извършени при условията на реална съвкупност по смисъла на чл.23, ал.1 от НК – преди да има влязла в сила присъда, поради което предложението на РП – Левски се явява основателно и следва да бъде определено едно общо, най – тежко наказание, а именно „лишаване от свобода за срок от десет месеца”, като на основание чл.66, ал.1 е отложено изтърпяването с три години изпитателен срок.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОПРЕДЕЛЯ по отношение на И.Г.Г., ЕГН **********, едно общо наказание, като НАЛАГА най-тежкото измежду наложените му наказания със споразумения, постановени по н.о.х.д.№208/2017г. и н.о.х.д. №298/2017г., и двете по описа на РС-Левски, а именно „лишаване от свобода за срок от десет месеца”.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на определеното общо наказание от десет месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок.

На основание чл.67, ал.2 от НК възлага възпитателните грижи на служител от РУ – Левски по местоживеене.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

         Протоколът написан в с.з., което приключи в 10.45 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:                   

 

 

                                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                                      2.