ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   08.11._ 2017 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _осми ноември_ 2017 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_484  по описа  за _2017_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  11.00_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМИЯТ З.М.О. – явява се лично и с адвокат Х.М.К. от Плевенска АК, назначен за служебен защитник на досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ К. – Да се даде ход на делото. Запознат  съм с материалите по делото. Съгласен съм да поема защитата.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

        

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в днешното с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

Подсъдимият се явява без упълномощен защитник. Настоящото производство е образувано по внесено споразумение от РП-Левски, поради което следва да бъде назначен служебен защитник на подсъдимия на основание чл.382, ал.3 от НПК, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

НАЗНАЧАВА на основание 382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимия З.М.О., ЕГН ********** – адвокат Х.М.К. от Плевенска АК.

 

         СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

З.М.О. роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с начално образование, пенсионер по болест, женен, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ К. – Не правим отводи на съдебни състав. Няма да сочим нови доказателства. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, моля да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.  

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №484/2017г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-61/2017 г. по описа на РУМВР гр.Левски, пр.пр. №316/2017 г. по описа на РП гр.Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия З.М.О., ЕГН **********, и защитника му адвокат Х.К. ***, съгласно което:

          Подсъдимият З.М.О., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 08.03.2017г. в гр.Л., област П., причинил на К.Х.М., ЕГН **********, от с.А. средна телесна повреда, изразяваща се в дълбока прободно-порезна рана в мускулатурата по долна трета по задна повърхност на мишницата на лявата ръка и масивен хематом в меките тъкани около раната, от която последвали усложнения на раната, довели до трайно затруднение на движенията на лявата ръка за срок от три месеца.

          

         Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия З.М.О.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.129,   ал.2, във връзка с ал.1 от НК на Република България.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия З.М.О., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.129, ал.2, във връзка с ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.„б” от НК, във връзка с чл.42а, ал.2, т.1 и т.2 от НК, ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес ***, за срок от ЕДНА ГОДИНА, при периодичност за явяване и подписване на З.М.О. пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност – ДВА ПЪТИ седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ЕДНА ГОДИНА.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.53, ал.1, б.„а” от НПК веществените доказателства – 1 брой ножка сгъваема, 1 брой тампон с червена течност, 1 брой елек и 1 брой салфетки и косми, предадени на домакин при РУМВР-Левски за съхранение, се отнемат в полза на държавата.   

 

Разноските по делото в размер на 243,34 лв. за възнаграждение на вещите лица за два броя съдебно-медицински експертизи се възлагат за заплащане на З.М.О. и следва да бъдат платени по сметка на ОД на МВР-Плевен.

 

 

ПРОКУРОР:            

(Мая Тончева)           

 

 

ЗАЩИТНИК:

(адв.Х.К.)

 

 

ПОДСЪДИМ:

(З.М.О.)

 

 

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 484/2017 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-61/2017 г. по описа на РУМВР гр.Левски, пр.пр. № 316/2017 г. по описа на РП гр.Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия З.М.О., ЕГН **********, и защитника му адвокат Х.К. ***

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 484/2017 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         ПРЕПИС от определението ДА СЕ ИЗПРАТИ на пострадалия, с указание, че може да предяви граждански иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.30 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: