О П Р Е Д Е Л Е Н И Е №

 

          Районен съд гр. Левски в закрито заседание на  _осемнадесети октомври_ две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

 

изслуша докладваното от съдия Манолова гр.д. №_485_ по описа за _2017_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

         

Производството по делото е образувано по искова молба от „Теленор България” ЕАД, ЕИК:130460283, със седалище и адрес на управление: град София, ж.к. „Младост 4”, Бизнес Парк София, сграда 6, представлявано от С. Ф., чрез адв. И. В, против Н.М.Я., с адрес: ***, за признаване за установено, че ответникът дължи на ищеца суми в размер на 249.70 лв., представляващи неплатени месечни абонаменти, използвани услуги и неустойки по договор за мобилни услуги и по договор за фиксирани услуги, ведно със законната лихва върху сумата, считано от датата на депозиране на заявлението в съда, до окончателното изплащане на дължимата сума.

С молба от 18.10.2017 г., подадена лично в РС - Левски ответникът, имащ качеството на длъжник по ч.гр.д. №336/2017 г. на РС - Левски е оттеглил депозираното възражение срещу заповед за изпълнение по чл. 410 от ГПК, постановена по ч.гр.д. №336/2017 г. по описа на РС Левски.

Според разпоредбата на чл. 416 от ГПК, при оттегляне на възражението подадено от длъжника, заповедта за изпълнение влиза в сила. В цитираната разпоредба не е посочен срок, в който може да бъде направено оттеглянето.

С направеното оттегляне на възражението ищецът губи и правния си интерес от водене на исковото производство по реда на чл.  422, във вр. с чл. 415 от ГПК, тъй като същото е било инициирано именно поради  подаденото възражение.

Правният интерес е една от положителните предпоставки, необходими за допустимост на предявен установителен иск.

С оглед на горепосочените обстоятелства съдът намира, че производството по делото следва да бъде прекратено.

По изложените съображения, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 130 от ГПК производството по гр. дело 485/2017г. по описа на РС – Левски ІV състав.

Да се издаде изпълнителен лист в полза на „Теленор България” ЕАД, ЕИК:130460283, със седалище и адрес на управление: град София, ж.к. „Младост 4”, Бизнес Парк София, сграда 6, представлявано от С. Ф., срещу Н.М.Я., ЕГН **********, с адрес: ***, за сумата размер на 249.70 лв. - главница, ведно със законната лихва върху главницата, считано от 25.05.2017 г. - датата на депозиране на заявлението в съда, до окончателното изплащане на дължимата сума, за която сума е издадена заповед за изпълнение по чл. 410 ГПК №178/26.05.2017г., постановена по ч.гр.д.336/2017г. на РС - Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба пред Окръжен съд – Плевен, в едноседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: