П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _25.10._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _двадесет и пети октомври_ две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                

при секретаря _Янка Димитрова_, в присъствието на прокурора _ , разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.ч.х.д.__296_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Ч.Й.А., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, със средно специално образование, работи в *** на длъжност ***, женен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 24.06.2017 г., в 12.10 часа, в гр.Б., на автобусната спирка е нанесъл удар с юмрук в областта на устата на П.А.Г., като с действията си му причинил болки и страдания, без разстройство на здравето –  престъпление по чл.130, ал.2 от НК, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.78а от НК освобождава Ч.Й.А. от наказателна отговорност и му НАЛАГА административно наказание – ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.45, във връзка с чл.52 от ЗЗД ОСЪЖДА Ч.Й.А., със сочена по-горе самоличност, да заплати на П.А.Г., ЕГН **********, с адрес: ***, сумата от 500 лв., представляваща обезщетение за причинените на Г. неимуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 24.06.2017 г. – датата на увреждането, до окончателното изплащане на сумата.

ЗА РАЗЛИКАТА над сумата от 500 лв. до сумата от 1500лв. ОТХВЪРЛЯ предявения граждански иск като неоснователен и недоказан.

        ОСЪЖДА Ч.Й.А., със сочена по-горе самоличност, да заплати на П.А.Г., със сочена по-горе самоличност, направените деловодни разноски в размер на 674 лева.

        ОСЪЖДА Ч.Й.А. да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, а именно – държавна такса в размер на 50 лв.   

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: