П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _16.10._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _шестнадесети октомври_ две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА А.

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.Т.

                                                           М.Л.

 

при секретаря _Янка Димитрова_, в присъствието на прокурора _Мая Тончева , разгледа докладваното от съдия А. наказателно _н.о.х.д.__320_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Т.В.Д., роден на *** ***, с българско гражданство, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, с адрес:***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 12.03.2017 г., около 20.30 часа, в с.С., община Л., в двор на къща, находяща се на ул.**********, се съвкупил с Д.А.С., ЕГН **********, която не е навършила 18 години, като я принудил към това със сила и заплашване, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.152, ал.2, т.1, във връзка с чл.152, ал.1, т.2 от НК и чл.54, ал.1 от НК, го ОСЪЖДА на ТРИ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

        На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ПЕТ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Левски, отговарящ за района по местоживеенето му.

        ОСЪЖДА на основание чл.45, във връзка с чл.52 от ЗЗД Т.В.Д., със сочена по-горе самоличност, да заплати на Д.А.С. ***, ЕГН **********, сумата от 6000 лв., представляваща обезщетение за причинените на С. неимуществени вреди, в резултат на деянието, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането – 12.03.2017 г., до окончателното й изплащане.

        ОСЪЖДА Т.В.Д., със сочена по-горе самоличност, да заплати държавна такса в размер на 240 лв.

        ОСЪЖДА Т.В.Д., със сочена по-горе самоличност, да заплати на Д.А.С. ***, ЕГН **********, сумата от 500 лв., представляваща направените от С. деловодни разноски.

        ОСЪЖДА Т.В.Д., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски общо в размер на 1867,82 лв., от които 534,52 лв. – по сметка на РС-Левски и 1333,30 лв. – по сметка на ОД на МВР-Плевен.

        Веществените доказателства: 1 брой книжен плик, със съдържащи се в него парчета стъкло – находящи се на съхранение в РУМВР-Левски – след влизане в сила на присъдата да се унищожат.

Веществените доказателства: 1 брой книжен плик, със съдържащи се в него: 1 брой долнище от пижама, 1 брой потник и 1 брой бикини, собственост на Д.А.С. *** – след влизане в сила на присъдата да се върнат на собственика.

Веществените доказателства: 1 брой книжен плик с съдържащи се в него: 1 брой анцунгово долнище, 1 брой блуза и 1 брой тениска, собственост на Т.В.Д. *** – след влизане в сила на присъдата да се върнат на собственика.

 

Веществените доказателства: 1 брой плик със секрет, приложен на лист 64 от делото и 1 брой плик (със стръкчета трева), приложен на лист 68 от делото – след влизане в сила на присъдата да останат към делото.

        ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                   СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                     

 

                                                                                      2.