РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _13.09._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _единадесети септември_ 2017 г. в състав:

 

                      Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_603_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          …………………………………………………………………………………………………..

Водим от горното, съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

ПРЕКРАТЯВА с развод сключения на 03.06.2006 г. в гр. Л., обл.П., граждански брак между И.Н.Р. ***, ЕГН **********, и И.Р.Р. ***, ЕГН **********, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо съгласие за развод.

УТВЪРЖДАВА постигнатото между И.Н.Р. и И.Р.Р. споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето Н. И. Р., ЕГН **********, се предоставят на майката И.Р.Р..

МЕСТОЖИВЕЕНЕТО НА ДЕТЕТО Н. И. Р., ЕГН ********** ще бъде на адреса на майката И.Р.Р.,***.

НА БАЩАТА И.Н.Р., ЕГН ********** се предоставя следния режим на лични отношения с детето: от неделя до сряда вкл. детето ще е при майката на адрес с.*** обл.П., ул.”***” №*, а от четвъртък до събота вкл. детето ще е при бащата на адрес с.***, обл.П., ул.”**” №*.

БАЩАТА И.Н.Р., ЕГН ********** има право да взима детето за един месец през лятната ваканция, като този период не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

На всички четни години за коледните празници детето ще е при майката, а за новогодишните празници на всички четни години детето ще е при бащата.

БАЩАТА И.Н.Р., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка на детето Н. И. Р., ЕГН ********** чрез нейната майка и законен представител И.Р.Р., ЕГН **********, в размер на 115 (сто и петнадесет) лева, считано от влизане на решението в законна сила до възникване на обстоятелства за нейното изменение или прекратяване.

 СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ находящо се в с.***, обл.П., ул.”***” №*, занапред ще се ползва от И.Р.Р..

СЛЕД прекратяване на брака молителката ще възстанови предбрачното си фамилно име К.

СЛЕД прекратяване на брака молителите не си дължат издръжка един на друг.

СТРАНИТЕ декларират, че нямат участия в граждански, търговски дружества и кооперации, нямат регистрирани фирми като ЕТ, нямат спестовни влогове от средства придобити по време на брака им.

СТРАНИТЕ декларират, че при сключване на споразумението не притежават внесени парични влогове, или да притежават компенсаторни инструменти, облигации или други ценни книжа, които да са придобити по време на брака им и да са предмет на семейна имуществена общност и за в бъдеще няма да имат претенции помежду си.

ПРИДОБИТИТЕ по време на брака от съпрузите недвижими имоти и движими вещи, които съставляват СИО ще бъдат уредени от съпрузите в друго производство. Страните не желаят да се прави делба в настоящия брачен процес

РАЗНОСКИТЕ по делото остават за всеки един от молителите така, както са направени.

ОСЪЖДА И.Н.Р., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. в размер на 82,80 лв. - определена върху размера на дължимата издръжка.

ОСЪЖДА И.Р.Р., със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

          РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: