РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _29.09._ 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и пети септември  2017 г. в състав:

 

                       Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                                 Съдебни заседатели:

                                                        Членове:

при участието на секретаря _Янка Д._ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­_654_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

          ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 Водим от горното, съдът

Р  Е  Ш  И :

          НА ОСНОВАНИЕ чл.50 от СК ПРЕКРАТЯВА сключения на 05.03.2011 г. в гр.С., граждански брак между Д.А.Р., ЕГН **********, с постоянен адрес: ***, и настоящ адрес: ***********, и А.Д.Р., ЕГН **********, с постоянен адрес: ***, и настоящ адрес: ***********, поради постигнато между тях сериозно и непоколебимо взаимно съгласие за развод.

          УТВЪРЖДАВА постигнатото между Д.А.Р. и А.Д.Р., споразумение, съгласно което:

РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на детето Д.Д.Р., родена в гр.С., на 07.02.2012 г., ЕГН **********, се предоставят за упражняване на майката А.Д.Р.,  като местоживеенето на детето ще бъде на адреса на майката: **************, като при промяна на адреса, майката се задължава незабавно да уведоми бащата за новия адрес.

НА БАЩАТА Д.А.Р., ЕГН **********, се предоставя следния режим на лични отношения с детето: същият има право да вижда детето си, като го взема при себе си в дома си в ************ от дома на майката в 8.00 часа сутринта всяка първа и трета събота на месеца, като същото преспива в дома му и го връща в неделния ден в дома на майката в 18.00 часа, както и да го взема при себе си в продължение на три дни по време на Коледните празници на всяка нечетна година и три дни по време на Новогодишните празници на всяка четна година, както и един месец през лятото, несъвпадащ с платения годишен отпуск на майката.

БАЩАТА Д.А.Р., ЕГН **********, ще заплаща ежемесечна издръжка за детето Д.Д.Р., родена в гр.С. на 07.02.2012 г., ЕГН **********, платима чрез неговата майка и законен представител А.Д.Р., ЕГН **********, в размер на 300 (триста) лева, считано датата на завеждане на делото (19.09.2017 г.), ведно със законната лихва върху всяка закъсняла или просрочена вноска, до настъпване на причини и условия за прекратяване или изменяне на издръжката.

СЛЕД прекратяване на брака молителите няма да си дължат издръжка един на друг.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ къща в ************* – след развода ще се ползва от мъжа Д.А.Р..

ДВИЖИМИТЕ ВЕЩИ и НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, придобити по време на брака, остават съсобствени при равни права.

СЛЕД прекратяване на брака молителката ще продължи да носи брачното си фамилно име Р., за което мъжът дава изричното си съгласие.

ОСЪЖДА Д.А.Р., ЕГН **********, със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв., както и д.т. върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 216 лв.

ОСЪЖДА А.Д.Р., ЕГН **********, със сочена по-горе самоличност, да заплати окончателна държавна такса за развод в размер на 20 лв.

          РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: