П Р И С Ъ Д А

____

 

гр. ЛЕВСКИ,  11.09.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  единадесети септември  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

на секретаря Ваня Димитрова  в присъствието на прокурор Мая Тончева  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 189  по описа за  2017 г. и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия П.А.П. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с начално образование – грамотен, неженен, безработен, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 17.02.2017 г., около 21,20 часа в гр.Левски, община Левски, област Плевен, по бул.„България”, пред дом № 32, управлявал лек автомобил марка „***” с рег.№ ***, след комбинирана употреба на наркотични вещества – амфетамин и тетрахидроканабинол, установени със съдебно-химическа (токсикохимическа) експертиза с изх. № И-3279/11.04.2017 г., изготвена в Токсикохимична лаборатория към ВМА – гр.София, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.343б, ал.3, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието.

          На основание чл.55, ал.3 от НК не налага по – лекото наказание глоба, предвидено в разпоредбата на чл.343б, ал.3 от НК наред с наказанието лишаване от свобода.

На основание чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК лишава П.А.П. от правото да управлява МПС за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което П.А.П. е лишен от правото да управлява МПС по административен ред, считано от 17.02.2017 г., при изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС. 

Вещественото доказателство - „***, с фабр. № ***, след влизане в сила на присъдата да се унищожи.

ОСЪЖДА П.А.П. със сочена по – горе самоличност да заплати направените деловодни разноски общо в размер на 440.10 лв., от които по сметка на РС – Левски направени деловодни разноски в размер на 141.20 лв., а по сметка на ОД на МВР – Плевен сумата от 298.90 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

         

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: