П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _04.09._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _четвърти септември_ две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:             

 

при секретаря _Илияна Петрова_, в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев , разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__315_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия И.Г.И. роден на *** г. в гр.Р., с постоянен адрес ***, понастоящем в Затвора гр.Б., с българско гражданство, със завършен трети клас, неженен, осъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 30.06.2017 г. в Затворническо общежитие от открит тип  (3 обект) към Затвора гр.Б., без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия закон, държал високорискови наркотични вещества – 1,041 гр. наркотичен коноп със съдържание на активно действащ компонент – тетрахидроканабинол 10,5% на стойност 6,246 лева, като случая е маловажен, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.354а, ал.5, във връзка с ал.3, т.1 и чл.54, ал.1 от НК, го ОСЪЖДА на ГЛОБА в размер на ТРИСТА ЛЕВА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.354а, ал.6 от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА:

- 0,841 грама наркотичен коноп – остатък след извършване на експертизата – предаден с приемо-предавателен протокол от 17.07.2017 г.  на М. Д. – ст.разследващ полицай при ОД на МВР-П. за предаване на Агенция „Митници”  ЦМУ, които след влизане в сила на присъдата да се УНИЩОЖАТ;

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ доказателства – опаковки, намиращи се на л.36 от делото, да останат към делото.

ОСЪЖДА И.Г.И. със сочена по-горе самоличност да заплати направените деловодни разноски по досъдебното производство в размер на 98,77 лева по сметка на ОД на МВР гр.П.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: