П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 10.04.2018 г.

 

Районен съд гр.Левски, първи състав, в публично съдебно заседание на десети април две хиляди и осемнадесета година в състав:

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:

                                                                     

при участието на секретаря Илияна Петрова прокурора сложи за разглеждане гр. дело № 779 по описа за 2017 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 10:15 часа се явиха:

ИЩЦАТА М.Х. – редовно призована – не се явява, представлява се от адвокат А. А. от АК Разград с пълномощно към исковата молба.

ОТВЕТНИКЪТ Ю.Х. – редовно призован – явява се лично и с адвокат С. С. от АК Варна.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ М.Ч. – нередовно призовано –не се явява. Не е внесен депозит.

 

          ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

АДВОКАТ А. – Не съм уведомен, не ми е връчено определение №267/09.03.2018 г. Моля, да връчите на ответника молбата за възлагане. С молбата съм направил искания по сметки, като сега представям доказателства за искания по сметки в размер на 5371,68 лева.

АДВОКАТ С.– Получих молбата за възлагане. Аз представям молба с правно основание чл.346 от ГПК за претенции по сметки за наем на ¼ от имота в размер на 100 лева месечно, считано от 10.04.2018 г., тъй като ищцата ползва целия имот и  доверителя ми няма достъп до него, като връчвам копие от молбата на ищеца по делото.

АДВОКАТ А. – Моля, да приемете молбата, считам същата за неоснователна.

АДВОКАТ С. – Да се приеме молбата на ищцата, своевременно е представена. Правим искане за възлагане на имота, което сме направили още с отговора на исковата молба и поддържам това искане, но предлагаме и спогодба. Искаме да се разберем, но тъй като те не са внесли пари за експертизата, моля да внесете делото в архив.

АДВОКАТ А. – Искам да говоря с клиентката си за внасянето на тези 300 лева и на този етап не възразявам да внесете делото в архив.

 

          Съдът намира, че следва да приеме направените искания от страните по сметки и по възлагания, направени в дн.с.з., като своевременно направени, същите следва да бъдат приети, след което делото следва да бъде внесено в архив на основание чл.60, ал.2 от ПАС, тъй като е допусната делбата. Следва да се укаже на страните, че ако до изтичане на срока за пазене на делото внесат разноските делото ще се извади от архив.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ПРИЕМА направеното искане от ищцата М.П.Х. за възлагане на делбения имот.

          ПРИЕМА направено от ищцата М.П.Х. искане по сметки в размер 5371,68 лева.

          ПРИЕМА направеното искане от ответника Ю.Я.Х. по възлагането и искане по сметки в размер на сумата 100 лева месечно, представляваща ¼ от наема за имота начиная от 10.04.2018 г. до решаване на делото с влязло в сила решение.

          ВНАСЯ на основание чл.60, ал.2 от ПАС гр.д.№779/2017 г. по описа на РС – Левски в архив.

          УКАЗВА на страните, че ако до изтичане на срока за пазене на делото внесат разноските делото ще се извади от архив.

 

          Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10:30 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР:                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: