П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _19.04.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _деветнадесети април  през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    ЧЛЕНОВЕ: Л.М.

                                       М.М.

 

при секретаря _Ваня Д., в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_181  по описа на съда за _2017  год. и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Д.П.Д.,  родена на *** г. в гр.Добрич, с постоянен адрес ***, и настоящ адрес ***, българка, с българско гражданство, със средно образование, работи в Г., неомъжена, неосъждана, ЕГН **********,

за ВИНОВНА в това, че на неустановен ден през периода от месец ноември 2009г. до месец септември 2010г., в с.Обнова, обл.Плевен, противозаконно присвоила чужда движима вещ – лек автомобил, марка „***”, с рег. №***, на стойност 26 491.26 лв., собственост на „***” АД гр.София, която вещ владеела на основание сключен договор за лизинг №***. между „***” АД гр.София в качеството на лизингодател и Д.Д. в качеството на лизингополучател, като обсебването е в големи размери, поради което и на основание чл.206, ал.3, във вр. с ал.1 от НК, във вр. с чл. 55, ал.1, т.1 от НК я ОСЪЖДА на наказание лишаване от свобода за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл. 66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, като признава подсъдимата Д.П.Д.  със снета самоличност ЗА НЕВИННА противозаконно присвоената чужда движима вещ – лек автомобил, марка „***”, с рег. №***да е на стойност 49 030 лв., поради което я ОПРАВДАВА за разликата от 26 491.26 лв. до 49030 лв.

На основание чл. 55, ал.3 от НК НЕ налага по – леките наказания, които законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимата Д.П.Д. със снета по-горе самоличност да заплати направените по досъдебното производство разноски в размер на 1805.15 лв., от които 98.45 лв. за изготвяне на графологична експертиза; 48.30 лв. за изготвяне на съдебно оценителна експертиза и 1658.40 лв. за извършени преводи и в съдебно заседание в размер на 1159.55 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                             2.