П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 30.04.2018 г.

 

Районен съд гр.Левски, първи състав, в публично съдебно заседание на тридесети април две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:                                                                             

 

при участието на секретаря Илияна Петрова прокурора Мая Тончева сложи за разглеждане н.о.х. дело № 128 по описа за 2017 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 10:00 часа се явиха:

ПОДСЪДИМИЯТ И.Н.Б. – редовно призован – явява се лично.

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ЯВЯВА СЕ адвокат А.А. от ПлАК – назначен за служебен защитник на подсъдимия на досъдебното производство.

 

Съдът с оглед защитата процесуалните права и интереси на подсъдимия намира, че преди даване ход на делото следва да бъде назначен определения от АК гр.Плевен адвокат А.А. за служебен защитник на подсъдимия И.Н.Б., за което съдът поставя въпроси на защитника и на подсъдимия.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм адвокат А. да ме представлява в това производство.

АДВОКАТ А. – Запознат съм с материалите по делото. Съгласен съм да поема защитата.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК във вр. с чл.384 от НПК адвокат А.А. от ПлАК за служебен защитник на подсъдимия И.Н.Б., ЕГН **********.

 

          ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля, да се даде ход на делото.

АДВОКАТ А. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.   

 

          Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото в дн.с.з.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

И.Н.Б. – л.к.№*** г. от МВР Плевен – роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, с основно образование, работи като общ работник в ЕТ „***” с.М., неженен, неосъждан, ЕГН **********.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Получил съм препис от споразумението, разбирам обвинението.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Ув. г-жо председател, не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение. Моля, споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици, а по отношение на веществените доказателства да се произнесете с отделно определение по реда на чл.383, ал.2 от НПК.

АДВ.А. – Ув. г-жо председател, не правим отводи на съдебния състав, няма да сочим нови доказателства.  Сключили сме споразумение с РП – Левски, моля същото да бъде одобрено.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни други промени в него.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №128/2018г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-245/2017г. по описа на РУ – Левски и пр.пр. №1021/2017 г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски представлявана от прокурор Мая Тончева, подсъдимият И.Н.Б., ЕГН ********** и защитникът му адв. А.А. от ПлАК в следния смисъл:

Подсъдимият И.Н.Б., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 11.08.2017 г. в с.М., общ.Левски обл.П причинил на Р Л. Р от с.с. средна телесна повреда, изразяваща се в две порезни рани на гърба на дланта на дясната ръка със засягане и увреждане на сухожилия на мускула-разгъвач на третия пръст, довело до трайно затрудняване на движенията на дясната ръка.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Б.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.129, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на подсъдимият И.Н.Б., ЕГН ********** се налага наказание на основание чл.239, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК – ПРОБАЦИЯ при следните пробационни мерки:

- по чл.42а, ал.2, т.1 от НК – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ЕДНА ГОДИНА при периодичност на явяване и подписване два пъти седмично;

- по чл.42а, ал.2, т.2 от НК – задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ЕДНА ГОДИНА.

Разноските по делото в размер на 319,24 лева за възнаграждение на вещите лица, както следва: три броя съдебно медицински експертизи – 31,74 лева; 52,90 лева и 152,49 лева разноски за съдебно-психиатрична експертиза се възлагат на подсъдимия И.Н.Б., ЕГН **********.

 

 

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:             ПОДСЪДИМ:

          (М.Тончева)                (адв.А.А.) (И.Б.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ОДОБРЯВА НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК постигнатото по н.о.х.д. №128/2018г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-245/2017г. по описа на РУ – Левски и пр.пр. №1021/2017 г. по описа на РП – Левски) между РП – Левски представлявана от прокурор Мая Тончева, подсъдимият И.Н.Б., ЕГН ********** и защитникът му адв. А.А. от ПлАК споразумение, съгласно което:

 

Подсъдимият И.Н.Б., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 11.08.2017 г. в с.М, общ.Л, обл.П причинил на Р Л. Р от с.с. средна телесна повреда, изразяваща се в две порезни рани на гърба на дланта на дясната ръка със засягане и увреждане на сухожилия на мускула-разгъвач на третия пръст, довело до трайно затрудняване на движенията на дясната ръка.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Б.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.129, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

С деянието не са причинени имуществени вреди.

НАЛАГА на подсъдимият И.Н.Б., ЕГН ********** наказание на основание чл.129, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК – ПРОБАЦИЯ при следните пробационни мерки:

- по чл.42а, ал.2, т.1 от НК – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ЕДНА ГОДИНА при периодичност на явяване и подписване два пъти седмично;

- по чл.42а, ал.2, т.2 от НК – задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ЕДНА ГОДИНА.

 

 ОСЪЖДА подсъдимия И.Н.Б., ЕГН ********** ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ОД на МВР Плевен направените разноските по делото в размер 319,24 лева за възнаграждение на вещите лица, както следва: три броя съдебно медицински експертизи – 31,74 лева, 52,90 лева, 82,11 лева и 152,49 лева разноски за съдебно-психиатрична експертиза.

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. №128/2018г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-245/2017г. по описа на РУМВР – Левски и пр.пр. №1021/2017г. по описа на РП - Левски).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

На основание чл.383, ал.2 от НПК, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТКРИВА производство за произнасяне по реда на чл.306, ал.1, т.1 от НПК по прилагане на чл.53 от НК.

 

ПРОКУРОРЪТ – Налице са основания за отнемане на вещественото доказателство 1 бр. нож с обща дължина от 22 см. и дължина на острието 11 см. и с назъбено острие, намиращо се на съхранение в РУ на МВР гр.Левски, а останалите веществени доказателства 1 бр. синя тениска да се върнат на собственика.


АДВ.А. – Налице са основанията за прилагане на чл.53 от НК.

 

          На основание чл.297 от НПК, съдът дава право на последна дума на подсъдимия.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Съжалявам.

 

Съдът, като взе предвид становищата на страните и с оглед доказателствата по делото, намира, че вещественото доказателство по делото попадат в хипотезата на чл.53, ал.1, б.”а” от НК, тъй като принадлежат на виновното лице и са послужили за извършване на умишленото престъпление, поради което следва да бъде отнето в полза на държавата, а останалите следва да му се върнат.

Водим от горното, съдът


ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТНЕМА на основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК в полза на държавата, вещественото доказателство: доказателство 1 бр. нож с обща дължина от 22 см. и дължина на острието 11 см.и с назъбено острие, намиращо се на съхранение в РУ на МВР гр.Левски, което след влизане на определението в сила ДА СЕ УНИЩОЖИ, а останалите вещи: 1 бр. синя тениска с кафява яка и копчета с бял надпис на белия ръкав, 1 бр. мъжко черно долнище 3/4, след влизане на определението в сила ДА СЕ ВЪРНАТ на И.Н.Б., ЕГН **********.

ПРЕПИС от протокола да се връчи на служебния защитник.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №128/2018г. по описа на РС – Левски.
          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПлОС в 15 – дневен срок от днес.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.20 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: