Р Е Ш Е Н И Е

 

гр. ЛЕВСКИ,   30.04.  2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

        

Районен съд гр.Левски в съдебно заседание на _тридесети април_ две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                     

ПРЕДСЕДАТЕЛ:НАТАША ПАНЧЕВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                           ЧЛЕНОВЕ:

 

при секретаря _Илияна Петрова и в присъствието на прокурора __, като разгледа докладваното от съдия Панчева а.н.д. №_132_ по описа за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

         В Районен съд Левски е постъпила преписка по съставен акт за констатиране на дребно хулиганство против С.А.В., ЕГН **********,***, за това че на 29.04.2018 г. около 19:00 часа в гр.Б. на ул.„***” № 4 на паркинга срещу блок 3/15 извършил непристойна проява, изразява ще в употребата на ругатни и псувни към В.И.М., П.Р.М. и полицейските органи И.П. и Д.Б., както и нанесъл удар с крак в областта на слабините на П.Р.М., като с държането си и поведението си е нарушил обществения ред, но поради своята ниска степен на обществена опасност, не представлява престъпление по чл.325 от НК, с което е нарушил чл.1 от УБДХ.

         Нарушителят е доведен в съдебно заседание и изслушан.

В съдебно заседание е разпитан като свидетел актосъставителят – младши полицейски инспектор И.С.П..

Съдът, като прецени събраните по делото доказателства и материалите приложени към преписката, приема за установено следното:

         На 29.04.2018 г. свидетелите И.П. и Д.Б. били дежурни съгласно утвърден график на началника на РУ на МВР гр.Б. Малко преди 19:00 часа в РУ на МВР гр.Б. бил получен сигнал подаден чрез ЕЕН 112, че мъж е нанесъл удари на В.И.М.. Сигнала бил посетен. На мястото намерили В.М., внукът й П.М.. М. обяснила, че била ритната няколко пъти по кракът от С.В., изплашила се, обадила се на синът си. Обяснила на полицаите, че повод за агресията на В. към нея било твърдението му, че М. е откраднала чифт маратонки собственост на В. и че ги е предала на внука си П.М.. Полицейските служители потърсили В. на адресът му. Позвънили на вратата, след кратко време той отворил бил по бельо и във видимо нетрезво състояние. Реагирал грубо. Бил изнервен. Полицейските служители му разпоредили да остане в домът си докато те не дойдат и му поднесат за подпис протокол по чл.65 от ЗМВР. Нарушителят отворил прозореца и чул, че пред входа на блока, в който живее внукът на свидетелката М. отправял обиди и закани към него. Предизвикан от това негово поведение В. излязъл и той пред блока. Започнала разправия между него и свидетеля П.М., между тях застанал свидетелят Б., но въпреки това В. ритнал свидетеля П.М. в слабините. Нарушителят започнал да отправя обидни думи, псувни и ругатни към П. и В. М. Въпреки подканите от полицейския служител Б. да преустанови с това си поведение той не престанал. Това му поведение задължило полицейските служители да го задържат и отведат в РУ на МВР гр.Б. Бил съставен акт по чл.1 от УБДХ на С.А.В. за нарушаване на обществения ред.

         Нарушителят дава обяснения, съжалява, разкайва се за стореното и се извинява. 

         Описаната по-горе фактическа обстановка се установява от показанията на разпитаните по делото свидетли и представената преписка.

Показанията на свидетелите кореспондират с писмените сведения на свидетелите и с признанията на нарушителя.

Предвид представените по делото доказателства, съдът приема, че правилно и законосъобразно е съставен Акт за констатиране на дребно хулиганство по отношение на С.А.В.

С оглед на събраните по делото доказателства, съдът намира за установено, че нарушителят В. на 29.04.2018 г. около 19:00 часа в гр.Б на ул.„***” № 4 на паркинга срещу блок 3/15 извършил непристойна проява, изразява ще в употребата на ругатни и псувни към В.И.М., П.Р.М. и полицейските органи И.П. и Д.Б., както и нанесъл удар с крак в областта на слабините на П.Р.М., като с държането си и поведението си е нарушил обществения ред, но поради своята ниска степен на обществена опасност, не представлява престъпление по чл.325 от НК, с което е нарушил чл.1 от УБДХ.

Видно от заявеното от нарушителя е, че същият е бил в нетрезво състояние.

За извършения акт на дребно хулиганство следва Н. да бъде наказан по реда на УБДХ.

         Предвид изложеното, съдът счита, че на основание чл.6, ал.1, б.”а” във връзка с чл.1 от УБДХ на С.А.В. следва да бъде наложено административно наказание „глоба” в полза на държавата, а именно в размер на 500 лв. При определяне вида и размера на наказанието, съдът съобрази процесуалното поведение на нарушителя и обстоятелството, че същият до настоящия момент не е имал други прояви, представляващи нарушения по УБДХ.

         На основание изложеното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

         НАЛАГА на основание чл.6, ал.1, б.„а” във връзка с чл.1 от УБДХ административно наказание на С.А.В., ЕГН **********,***, ГЛОБА в полза на държавата в размер на ПЕТСТОТИН ЛЕВА.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в срок до 24 часа от постановяването му на касационните основания, предвидени в НПК.

В случай на обжалване НАСРОЧВА делото пред Плевенски ОС на 02.05.2018 г. от 14.00 часа, за когато нарушителят е уведомен, ДА СЕ УВЕДОМИ Районна прокуратура гр.Левски.

 

 

                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: