РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _09.08._ 2018 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и шести юли_ 2018 г. в състав:

 

                       Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                                Съдебни заседатели:

                                                       Членове:

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № ­­_342_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          Предявен е иск с правно основание чл. 127 ал.2 от СК, вр. чл. 139, вр. чл. 149, вр. чл. 143, ал.2 от СК.

…………………………………………………………………………………………..

На основание изложеното, съдът

 

РЕШИ:

 

ОТХВЪРЛЯ предявените от Т.Г.М., ЕГН **********, с адрес: ***, против П.Р.П., ЕГН**********, с адрес: ***, искове с правно основание чл.127,ал.2 от СК вр.чл.143 от СК за предоставяне упражняването на родителските права по отношение на роденото от съвместното съжителство между страните по делото дете И. Т. Г., с ЕГН ********** на бащата, определяне местоживеенето му при него на адрес: с. ***, определянето режим на лични контакти на майката с детето и заплащане на издръжка от майката, като НЕОСНОВАТЕЛНИ.

 

ПРЕДОСТАВЯ по реда на чл. 127, ал.2 от СК УПРАЖНЯВАНЕТО на родителските права по отношение на малолетното дете И. Т. Г., с ЕГН **********, на неговата майка П.Р.П., ЕГН**********, и

определя местоживеенето на детето И. Т. Г., с ЕГН********** на адреса на майката П.Р.П.,***.

ОПРЕДЕЛЯ режим за осъществяване на лични отношения между детето И. Т. Г., с ЕГН ********** и неговия баща Т.Г.М., ЕГН ********** както следва: всяка първа и трета събота от месеца, за времето от 9:00 до 12:00 часа, в дома на майката в с. Обнова и в нейно присъствие.

ОСЪЖДА Т.Г.М., ЕГН **********, с адрес: *** да ЗАПЛАЩА на малолетното дете И. Т. Г., с ЕГН **********, чрез неговата майка П.Р.П., ЕГН**********,  ежемесечна издръжка в размер на сто и петдесет лева, считано от 26.08.2017 г., до настъпване на обстоятелства, обуславящи изменение или прекратяване на издръжката.

 

ДОПУСКА на основание чл. 242, ал.1 от ГПК предварително изпълнение на решението в частта относно присъдените суми за издръжка.

ОСЪЖДА Т.Г.М., ЕГН **********, с адрес:с***, да заплати държавна такса върху определения размер на издръжката в размер на 216 лв.

ОСЪЖДА Т.Г.М., ЕГН **********, с адрес:с*** ДА ЗАПЛАТИ на П.Р.П., ЕГН**********, с адрес: *** направените деловодни разноски в размер на 300 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

         

 

                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ: