Р Е Ш Е Н И Е

 

гр. ЛЕВСКИ,   14.02.  2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

       

Районен съд гр.Левски в съдебно заседание на _четиринадесети февруари_ две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:ПАЛМИРА АТАНАСОВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

                           ЧЛЕНОВЕ:

 

при секретаря _Янка Димитрова и в присъствието на прокурора __, като разгледа докладваното от съдия Атанасова а.н.д. №_49_ по описа за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

        В Районен съд Левски е постъпила преписка по съставен акт за констатиране на дребно хулиганство против Й.П.Н., ЕГН **********,***, за това че на 14.02.2018 г. в А., в кафе ***, в 08.10 часа е  нарушил обществения ред, изразяващо се в         сбиване на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към Д.А.Н. – служител на *** гр.Л., като е отправил и думите, че „ще го уволни от работа и няма да може да излезе на центъра на селото”, като с държането си и поведението си е нарушил обществения ред, но поради своята ниска степен на обществена опасност, не представлява престъпление по чл.325 от НК, с което е нарушил чл.1 от УБДХ.

        Нарушителят е доведен в съдебно заседание и изслушан.

В съдебно заседание е разпитан като свидетел актосъставителят – младши полицейски инспектор П.П..

Съдът, като прецени събраните по делото доказателства и материалите приложени към преписката, приема за установено следното:

        На 13.02.2018 г. Д.А.Н. – служител на *** гр.Л. преустановил водоподаването на Й.П.Н., поради неплатени сметки. На 14.02.2018 г. сутринта Н. ***, за да потърси кредит за заплащане на дължимите суми към *** гр.Л., с оглед възстановяване на водоподаването. Н. се отбил в кафе ***, находящо се в с.А., където видял свидетеля Д.А.Н., служител на *** гр.Л. Забелязвайки свидетеля, Н. се приближил към него и го ударил с юмрук по лицето, очевидно раздразнен от обстоятелството, че именно Н. е преустановил водоподаването му. Забелязвайки случилото се, собственикът на заведението свидетелят М.Д. и свидетелят З.И. се намесили и попречили на Н. да продължи саморазправата със свидетеля Д.Н. Н. продължил да отправя закани към Н. Последният се обадил по телефона в РУМВР-Л.. Мястото било посетено от служители на РУМВР-Левски и след установяване на случилото се, бил съставен акт по чл.1 от УБДХ на Й.П.Н. за нарушаване на обществения ред.

        Нарушителят дава обяснения, съжалява и се разкайва за стореното.

        Описаната по-горе фактическа обстановка се установява от показанията на разпитания по делото свидетел и представената преписка.

Показанията на свидетеля кореспондират с писмените сведения на свидетелите и с признанията на нарушителя.

Предвид представените по делото доказателства, съдът приема, че правилно и законосъобразно е съставен Акт за констатиране на дребно хулиганство по отношение на Й.П.Н..

С оглед на събраните по делото доказателства, съдът намира за установено, че нарушителят Н. ***, с действията си е нарушил обществения ред и спокойствие, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност, извършеното от Н. не представлява престъпление по чл.325 от НК.

Видно от заявеното от нарушителя е, че същият е бил раздразнен от обстоятелството, че е преустановено водоподаването му, а той има четири деца и не може без вода.

        За извършения акт на дребно хулиганство следва Н. да бъде наказан по реда на УБДХ.

        Предвид изложеното, съдът счита, че на основание чл.6, ал.1, б.”а” във връзка с чл.1 от УБДХ на Й.П.Н. следва да бъде наложено административно наказание „глоба” в полза на държавата, в минималния, предвиден в указа размер, а именно в размер на 100 лв. При определяне вида и размера на наказанието, съдът съобрази процесуалното поведение на нарушителя и обстоятелството, че същият до настоящия момент не е имал други прояви, представляващи нарушения по УБДХ, има четири деца и е финансово затруднен, в резултат на което не е успял да заплати сметките си за ползваната питейна вода.

        На основание изложеното, съдът

 

Р Е Ш И:

 

        НА ОСНОВАНИЕ чл.6, ал.1, б.„а” във връзка с чл.1 от УБДХ НАЛАГА административно наказание на Й.П.Н., ЕГН **********,***, ГЛОБА в полза на държавата в размер на СТО ЛЕВА.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в срок до 24 часа от постановяването му на касационните основания, предвидени в НПК.

В случай на обжалване НАСРОЧВА делото пред Плевенски ОС на 20.02.2018 г. от 14.00 часа, за когато нарушителят е уведомен, ДА СЕ УВЕДОМИ Районна прокуратура гр.Левски.

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: