П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _18.12._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _осемнадесети декември_ две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:                

при секретаря _Янка Димитрова , в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев , разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__309_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Х.В.Г., роден на *** ***, с постоянен адрес:***, с българско гражданство, със средно образование, неженен, работи в механа „Дани” гр.Левски на длъжност барман, осъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 17.02.2017 г. в гр.Левски, област Плевен, около 21.30 часа на кръстовището, образувано от ул.„Александър Стамболийски” и ул.„В. Левски” управлявал моторно превозно средство, лек автомобил марка ***** с рег. № *****, след употреба на амфетаминов тип стимуланти, а именно – наркотичното вещество метамфетамин; амфетамин, установено по надлежния ред със съдебно-химическа (токсикологична) експертиза с изх. № И-3944/05.05.2017 г., изготвена от специализираната Токсикологична лаборатория при Военно медицинска Академия гр.София и повторна съдебно-химическа (токсикологична) експертиза с изх. № И-5298/27.06.2017 г., изготвена от специализираната Токсикологична лаборатория при Военно медицинска Академия гр.София, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.343б, ал.3, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието.

        НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК, не налага по-лекото наказание – глоба, което законът предвижда, наред с наказанието лишаване от свобода в разпоредбата на чл.343б, ал.3 от НК.

НА ОСНОВАНИЕ чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК лишава Х.В.Г. от правото да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което Х.В.Г. е лишен от правото да управлява МПС по административен ред, считано от 06.03.2017г., при изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС. 

НА ОСНОВАНИЕ чл.68, ал.1 от НК постановява Х.В.Г., със сочени по-горе данни, да изтърпи и отложеното наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА по н.о.х.д. № 16/2016 г. на РС-Левски, при първоначален ОБЩ режим на изтърпяване на наказанието.

Вещественото доказателство: 1 брой полиетиленов пакет с проба за техническо средство „Дрегер Дръг тест 5000”, след влизане в сила на присъдата да се унищожи. 

ОСЪЖДА Х.В.Г., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски общо в размер на 721,60 лв., от които по сметка на ОД на МВР-Плевен – сумата от 525,50 лева, а по сметка на РС-Левски – сумата от 196,10 лв.

        ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

         

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: