РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _19.01. 2018 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            Районен съд – Левски в съдебно заседание на _деветнадесети януари, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря _Ваня Димитрова и в присъствието на прокурора _, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_541 по описа на съда за _2017 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

          На основание данните по делото и закона, съдът

 

Р Е Ш И :

 

ПРИЗНАВА обвиняемия З.Г.И., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********,  

за ВИНОВЕН в това, че на 12.12.2017г., около 14.35 часа, в гр. Левски, обл. Плевен, по ул.”Христо Ботев”, управлявал МПС - лек автомобил „*** с рег. № ***, в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС, наложено му със Заповед за прилагане на принудителна административна мярка №17-0938-002205/16.09.2017г. на началник СПП при ОДМВР – Плевен, връчена на 01.11.2017г.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия З.Г.И., ЕГН **********, с адрес: *** от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.343в, ал.3, във вр. с ал.1 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

            РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

                                                             

 

  РАЙОНЕН СЪДИЯ: