П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,   12.12.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Левски, на  дванадесети декември, две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

      ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

       Съдебни заседатели: Д.Г.

                                                  М.М.

 

при секретаря Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора   Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №  492  по описа за 2017 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.К.В., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, понастоящем в Затвора – Плевен, български гражданин, с основно образование, безработен, живее на семейни начала, осъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН в това,

че на 29.07.2017г., в гр.Левски, обл.Плевен, извършил действия, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление по отношение на навършило 14 годишна възраст лице Р.М.М., ЕГН ********** ***, като употребил за това сила, поради което и на основание  чл. 150, ал.1 от НК, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК и чл.58а от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ТРИ ГОДИНИ, което да изтърпи при първоначален ОБЩ режим.

На основание чл. 58а от НК НАМАЛЯВА така наложеното на С.К.В. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВЕ ГОДИНИ, при първоначален ОБЩ режим.

ПРИСПАДА на основание чл.59, ал.1 от НК, при изпълнение на наказанието лишаване от свобода, времето, през което подсъдимият С.К.В. е бил задържан, считано от 31.07.2017г.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия С.К.В. със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 42.32 лв. за съдебно медицинска експертиза и 655.96 лв. за психолого-психиатрична експертиза.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                           2.