РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _09.07.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на _девети юли през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    ЧЛЕНОВЕ:                                       

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_203_ по описа на съда за _2018 год._, и на основание данните по делото и закона

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия С.Д.С., роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с основно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН

в това, че на 13.07.2017г., в гр.Левски, обл.Плевен, противозаконно си служил с официален документ – лична карта №***, издадена на ***. от ОД на МВР – Плевен, на името на З. К.З., ЕГН ********** от гр.***, с цел да заблуди длъжностното лице д-р Ю. З. Б. от ФСМП – Левски относно самоличността на лицето З. К.З. от гр.***и, във връзка с вземането му на кръвна проба за алкохол, съгласно издаден талон за медицинско изследване с бланков №*** от служител на РУ – Левски към ОДМВР – Плевен, като извършването не съставлява по – тежко престъпление.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия С.Д.С. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.318 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

ОСЪЖДА С.Д.С. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство общо в размер на 1717.12 лв.

Веществените доказателства: 1 бр. хартиен плик запечатан с надпис: обект PG78-1/2018 (марля с изсушена кръв и амб. номер-405/2017г. ЦСМП – Плевен; 1 бр. хартиен плик запечатан с надпис: обект PG78-2-1/2018 (сравнителен материал от З.К.З., ЕГН **********; 1 бр. хартиен плик запечатан с надпис: обект PG78-2-2/2018 (сравнителен материал от С.Д.С., ЕГН **********; 1 бр. приемо – предавателен протокол №41/30.03.2018г. на „***” ООД – ***, се ОТНЕМАТ в полза на държавата.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: