П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _16.07.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски на _шестнадесети юли през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ:

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора   Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_212 по описа на съда за _2018  год. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Б.Е.Б., роден на ***г***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, със средно специално образование, разведен, безработен, осъждан, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН

в това, че на 05.07.2018 г., около 23.57 часа, на главен път Е83, към км.57+269, след с.Обнова, общ.Левски, посока към гр.Плевен, управлявал МПС – лек автомобил „***”, с рег. №***, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 2.02 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство алкотест „Дрегер 7510” с фабр. №0260, поради което и на основание чл. 343б, ал.1 от НК, във вр. с чл. 54 от НК и чл. 58а, ал.1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА.

          На основание чл. 58а, ал.1 от НК намалява наложеното наказание с 1/3 и го ОСЪЖДА на ОСЕМ месеца лишаване от свобода и ДВЕСТА ЛЕВА глоба, платилма по сметка на Републиканския бюджет.

          На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: