ОПРЕДЕЛЕНИЕ №

 

         Районен съд гр. Левски в закрито заседание на _единадесети юни_ две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ:………

 

изслуша докладваното от съдия Манолова гр.д. №_272_ по описа за _2018_г., и на основание данните по делото и закона, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В Районен съд гр. Левски е постъпила искова молба от „Мобилтел” ЕАД, ЕИК:131468980, със седалище и адрес на управление: гр. София, район Илинден, ул. Кукуш №1, чрез адв. Герова САК,

против И.Г.Д., с ЕГН **********, с адрес: ***.

Съдът е оставил без движение исковата молба, като е дал указания на ищеца в едноседмичен срок от получаване на съобщението да представи доказателствата, на които се позовава; да представи копие от доказателствата за връчване на ответника; да внесе държавна такса в размер на 75 лв., като представи вносната бележка в съда и го предупредил, че при неизпълнение на указанията в едноседмичен срок от уведомяването му, съдът ще върне обратно исковата молба и ще прекрати производството по делото.

         В РС – Левски е депозирана молба от процесуалния представител на ищеца, с искане на основание чл. 63 от ГПК едноседмичният срок да бъде удължен поради невъзможност да предоставят към настоящия момент цитираните в исковата молба доказателства, тъй като се изисквало повече техническо време за предоставянето им от „Архив”. 

Съдът е уважил молбата и е  продължил с две седмици срока за изпълнение на дадените с определение №415/20.04.2018 г. указания във връзка с отстраняване на нередовностите на исковата молба, като продължаването на срока тече от изтичане на първоначалния. 

Ищецът обаче не е отстранил нередовностите на исковата молба и в продължения срок. Второ искане за продължаване срока липсва по делото, като продълженият срок е изтекъл на 28.05.2018 г.

Предвид изложеното, и като взе предвид, че ищецът не е изпълнил в срок дадените му указания да приведе исковата молба в съответствие с изискванията на чл. 127 и чл. 128 от ГПК, съдът намира, че са налице предпоставките на чл. 129, ал.3 от ГПК и следва да върне исковата молба поради неотстраняване в срок нередовностите и да прекрати производството по делото.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

ВРЪЩА на основание чл. 129, ал.3 от  ГПК исковата молба, подадена от „Мобилтел” ЕАД, ЕИК:131468980, със седалище и адрес на управление: гр. София, район Илинден, ул. Кукуш №1, чрез адв. Герова САК,

против И.Г.Д., с ЕГН **********, с адрес: ***, въз основа на която е образувано гр.д.№272/2018 г. по описа на РС – Левски за 2018 г. и ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Плевен в едноседмичен срок от получаване на съобщението за изготвянето му.

 

 

                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: