РЕШЕНИЕ

гр. ЛЕВСКИ, _20.03._2018 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _шести март_ 2018 г. в състав:

                        Председател: _СТОЙКА МАНОЛОВА_

                            Съдебни заседатели:

                                                      Членове:

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Манолова гр. дело № _663_ по описа  за _2017_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

            Производството по делото е по реда на чл. 310 и сл. от ГПК.

            ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

На основание изложеното, съдът

 

                                                           Р Е Ш И :

 

ИЗМЕНЯ размера на определената с решение №90/04.07.2008 г. по гр.д. №20084410200140 по описа на РС – Левски издръжка, дължима от С.С.М., ЕГН **********, с последен известен адрес: ***, като УВЕЛИЧАВА размера, както следва: от 45 лева на 135 лева месечно за детето В.А.Г., ЕГН**********, и от 40 лева на 130 лв. за детето С.А.Г., ЕГН**********, считано от датата на предявяване на иска - 25.09.2017 г., ведно със законната лихва за забава върху всяка закъсняла вноска, до настъпване на причини за нейното изменяне или прекратяване, платима със съгласието на техния баща и законен представител А.Г.А., с ЕГН**********,***.

            ОСЪЖДА С.С.М., ЕГН **********, с последен известен адрес: ***, да заплати дължимата по делото държавна такса, определена пореда на Тарифата за държавни такси, които се събират от съдилищата по реда на ГПК в размер на 381.60 лв.

ОСЪЖДА С.С.М., ЕГН **********, с последен известен адрес: ***, да заплати на В.А.Г., ЕГН**********, и на С.А.Г., ЕГН**********, със съгласието на техния баща и законен представител представител А.Г.А., с ЕГН **********,***, направените разноски за заплатено адвокатско възнаграждение в размер на 150 лв.

ОСЪЖДА С.С.М., ЕГН **********, с последен известен адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Левски сумата от 300 лв., представляваща възнаграждение за назначен особен представител, на основание чл.78, ал.6 ГПК.

ПОСТАНОВЯВА предварително изпълнение на настоящото решение на основание чл. 242, ал.1 от ГПК.

         РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Плевен в двуседмичен срок, считано от датата на постановяването му – 20.03.2018 г.

 

 

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: