ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _26.03.  2018 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и шести март_ 2018 г.  в състав:

 

         Председател:  ПАЛМИРА АТАНАСОВА

                               Съдебни заседатели: С.Т.

                                                                   М.Л.

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора  Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _ч.н.д._11   по описа за _2018_ год.,  докладвано от съдия _Атанасова.

 На именното повикване в _ 10.30  часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Чавдар Мънев.

ОСЪДЕНИЯТ Й.В.В. – редовно призован – не се явява. Същият е заявил пред затворническата администрация, че желае да не присъства при разглеждане на делото и счита, че същото може да протече без негово участие, само с назначения му адвокат.

След получаване на депозираната декларация, съдията-докладчик е разпоредил лишеният от свобода В. да не бъде воден в РС-Левски на 26.03.2018 г.

ЯВЯВА СЕ адвокат С.Х. от Плевенска АК, назначена като служебен защитник на подсъдимия по н.о.х.д. № 534/2017 г. по описа на РС-Левски.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Х. – Моля да се даде ход на делото.  Запозната съм с материалите по делото и съм съгласна да поема защитата.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на осъдения в настоящото съдебно производство адвокат С.Х. от Плевенска АК, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         НАЗНАЧАВА служебен защитник на осъдения Й.В.В., ЕГН **********, адвокат С.Х. от Плевенска адвокатска колегия.

 

         На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Не правим отводи. Нямаме искания.

АДВОКАТ Х. – Не правим отводи. Нямаме нови искания.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:   

 

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

        

Съдът докладва, че в РС-Левски е постъпила актуална справка за съдимост на осъдения Й.В. Велкиков, ведно с приложени към нея копия от бюлетини за съдимост. Представено е копие от определение по н.о.х.д. №534/2017 г. по описа на РС-Левски.

Постъпила е справка от ГДИН за изтърпени наказания от Й.В.В.,*** за търпяното от него към момента наказание лишаване от свобода. Постъпила е справка от Затвора гр.Плевен, както и справка от Национална следствена служба.

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се приемат постъпилите доказателства.

АДВОКАТ Х. – Да се приемат.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:   

ПРИЕМА постъпилите и цитирани по-горе писмени доказателства.

 

ПО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ:

ПРОКУРОРЪТ – Да се приключи съдебното следствие.

АДВОКАТ Х. – Да се приключи.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД ЗА ПРЕНИЯ МЕЖДУ СТРАНИТЕ

 

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, уважаеми съдебни заседатели, поддържам така внесеното искане за приложение разпоредбата на чл.27 от НК, по отношение на Й.В.В., ЕГН **********. В искането подробно и изчерпателно са изброени присъдите по отношение на Й.В.В., поради което предлагам на основание чл.27, ал.1 от НК, съдът да се произнесе със съдебен акт, с който да присъедини към неизтърпяната част от наказанието изцяло наказанието по н.о.х.д. № 534/2017 г. по описа на РС-Левски.

 

АДВОКАТ Х. – Уважаема госпожо председател, моля да вземете решение, с което да групирате наказанията на подзащитния ми по най-благоприятния за същия начин.

 

ПРАВО НА ЗАЩИТА НА ОСЪДЕНИЯ Й.В.

 

ПОСЛЕДНА ДУМА НА ОСЪДЕНИЯ Й.В.

 

          Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с определение след съвещание.

 

         Съдът се оттегли на тайно съвещание.

 

         След съвещание:

 

Съдът като прецени постъпилото предложение и  представените справка за съдимост, ведно с копия от бюлетини, приема за установено следното:

          Видно от представената справка за съдимост и от полученото писмо от Затвора гр.Белене е, че Й.В.В. е многократно осъждан.

От представената справка за съдимост се установява, че с присъда № 142/09.03.2016 г. по н.о.х.д. № 724/2015 г. на РС-Разград, Й.В.В. е осъден за престъпление по чл.196, ал.1, т.1, във връзка с чл.194, ал.1 от НК, като на основание чл.54 от НК му е наложено наказание Две години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Присъдата е влязла в законна сила на 11.07.2016 г. Същата е приведена в изпълнение на 11.07.2017г. и се търпи в Затвора гр.Белене (видно от писмо № ЗД 280/17г.).

С определение № 52/20.12.2017 г. по н.о.х.д. № 534/2017 г. на РС-Левски е одобрено споразумение, с което на Й.В.В. на основание чл.354а, ал.3, т.1, във връзка с чл.18, ал.1 и чл.55, ал.1, т.1 от НК е наложено наказание Лишаване от свобода за срок от три месеца, при първоначален строг режим за деяние, извършено на 01.10.2017 г. в Затвора гр.Белене.

         Тъй като престъплението, за което е осъден по н.о.х.д. №534/2017 г. на РС-Левски, е извършено след като В. е осъден на лишаване от свобода в срока на изтърпяване на наказанието по н.о.х.д. .№ 724/2015 г. на РС-Разград, съдът приема, че са налице основанията за приложение разпоредбата на чл.27, ал.1 от НК и следва наложеното наказание по н.о.х.д. № 534/2017 г. на РС-Левски да се присъедини изцяло към неизтърпяната част от наложеното му наказание по н.о.х.д. № 724/2015 г. на РС-Разград.

         На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

         НА ОСНОВАНИЕ чл.27, ал.1 от НК ПРИСЪЕДИНЯВА изцяло наказанието, наложено на Й.В.В., ЕГН **********, по н.о.х.д. № 534/2017 г. по описа на РС-Левски в размер на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА при първоначален СТРОГ режим на изтърпяване, към неизтърпяната част от наложеното му и търпяно от него наказание по н.о.х.д. № 724/2015 г. по описа на РС-Разград.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.         

 

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.45 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

                                                 СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                2.