РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _29.11._ 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски в публичното съдебно заседание на _двадесет и девети октомври_ 2018 г. в състав:

 

                     Председател: _ПАЛМИРА АТАНАСОВА_

                             Съдебни заседатели:

                                                   Членове:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора ­­__, като разгледа докладваното от съдия Атанасова гр. дело № ­­_208_ по описа  за _2018_ год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявени са обективно съединени искове с правно основание чл. 127 ал.2 от СК и по чл. 127а ал.2 от СК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

На основание изложеното, съдът

РЕШИ:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на малолетното дете С.С.Ц., ЕГН ********** и по отношение на малолетното дете П.С.Ц., ЕГН ********** на тяхната майка  В.Г.В. с постоянен адрес:***, ЕГН ********** и определя местоживеенето на децата на адреса на майката, който към настоящия момент е: **************************.

          ОПРЕДЕЛЯ режима на лични контакти на бащата С.П.Ц., ЕГН ********** *** с малолетните деца С. С.Ц. с ЕГН ********** и П.С.Ц. с ЕГН **********, както следва:

БАЩАТА има право да вижда децата всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца от 10 часа на съботния ден до 17 часа в неделния ден, с преспиване на децата в неговия дом и по 20 последователни дни през лятото, когато това не съвпада с платения годишен отпуск на майката и децата не са на училище, с право на преспиване на децата при бащата.

ОСЪЖДА С.П.Ц. /със сочена по-горе самоличност/, да ЗАПЛАЩА ежемесечна издръжка за малолетните деца С. С.Ц. с ЕГН ********** и П.С.Ц.с ЕГН ********** в размер по 130 (сто и тридесет) лева за всяко едно от децата, считано от влизане на решението в законна сила до настъпване на причини за изменение или прекратяване на дължимостта на издръжката, платима чрез тяхната майка В.Г.В. /със сочени по-горе данни/, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска, считано от датата на дължимост на съответната  вноска до окончателното й изплащане.

ОТХВЪРЛЯ предявения иск от В.Г.В. /със сочени по-горе данни/ на основание чл. 127а от СК да й бъде разрешено да подаде еднолично заявления за издаване на лична карта,  паспорт и временен паспорт на детето С.С.Ц. с ЕГН ********** и на детето П.С.Ц. с ЕГН ********** и да получи издадените на тяхно име документи, като неоснователен и недоказан.

ОТХВЪРЛЯ предявения иск от В.Г.В. /със сочени по-горе данни/ на основание чл. 127а от СК да й бъде разрешено лично или чрез упълномощено от нея лице да извършва неограничен по брой пътувания с детето С.С.Ц. с ЕГН ********** и с детето П.С.Ц. с ЕГН ********** извън Република България до държави членки на Европейския съюз, Кралство Англия, Република Турция, Република Македония, Република Сърбия за срок до навършване на пълнолетие на децата /съгласно исковата молба/, както и за срок от пет години от влизане на решението в сила /съгласно допълнителна молба/, като неоснователен и недоказан.

ДЕЛОВОДНИТЕ РАЗНОСКИ остават за всяка от страните така както ги е направила.

ОСЪЖДА С.П.Ц. /със сочена по-горе самоличност/ да ЗАПЛАТИ държавна такса върху размера на издръжката, а именно д.т. в размер на 374,40 лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПЛЕВЕНСКИ ОКРЪЖЕН СЪД в двуседмичен срок от връчване на копие от същото на страните.

 

                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: